Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Καθυστέρησε πτήση γιατί μύριζε άσχημα το… αεροπλάνο

Καθυστέρησε πτήση γιατί μύριζε άσχημα το… αεροπλάνο

Η πτήση καθυστέρησε γιατί οι επιβάτες ζήτησαν να αποβιβαστούν επειδή δεν άντεχαν άλλο την μυρωδιά μέσα στο αεροπλάνο. Τι έφταιγε;

   Μια πτήση ινδονησιακής αεροπορικής εταιρίας καθυστέρησε όταν οι επιβάτες απαίτησαν να αποβιβαστούν από το αεροπλάνο εξαιτίας της άσχημης μυρωδιάς από το διάσημο στην Ασία φρούτο ντουριάν που είχε απλωθεί σε όλη την καμπίνα του αεροσκάφους, αναφέρουν σήμερα τα τοπικά μμε.

   Οι επιβάτες σε πτήση της Lion Air από την πόλη Μεντάν με προορισμό την πρωτεύουσα Τζακάρτα ζήτησαν από το πλήρωμα να ανοίξει τις πόρτες και να τους αφήσει να αποβιβαστούν εξαιτίας της μυρωδιάς, μετέδωσε η ειδησεογραφική ιστοσελίδα detik.com.

   “Είχαμε ήδη καθίσει στο αεροπλάνο αλλά θέλαμε να αποβιβαστούμε επειδή μύριζε υπερβολικά άσχημα”, δήλωσε ο Αμπντάλα Σάλεχ, επιβάτης ο οποίος στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε άλλη πτήση. Δέκα επιβάτες ακύρωσαν τις πτήσεις τους.

   Το ντουριάν απαγορεύεται στα αεροπλάνα και στα δωμάτια ξενοδοχείων της Ινδονησίας εξαιτίας της έντονης οσμής του, η οποία θεωρείται προσβλητική για κάποιους ανθρώπους και περιγράφεται ως παρόμοια με εκείνη των σάπιων φρούτων ή με την μυρωδιά του σώματος κάποιου που δεν τηρεί τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής.

   Όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν μέχρι το πλήρωμα του αεροσκάφους να απομακρύνει το…βρωμερό φρούτο από την καμπίνα. Η πτήση καθυστέρησε για περίπου μια ώρα.

   Το ντουριάν χαρακτηρίζεται στην Ασία ως “ο βασιλιάς των φρούτων” και καλλιεργείται στο νοτιανατολικό της τμήμα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε