Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Κατηγορεί τον Πολάνσκι ότι την βίασε όταν ήταν ανήλικη

Κατηγορεί τον Πολάνσκι ότι την βίασε όταν ήταν ανήλικη

Μία Αγγλίδα ηθοποιός, που εμφανίστηκε στην ταινία του Ρομάν Πολάνσκι “Πειρατές” (1986), δήλωσε πως ο σκηνοθέτης την κακομεταχειρίστηκε σεξουαλικά στο Παρίσι, όταν ήταν 16 ετών.

Η Σαρλότ Λιούις έκανε τη δήλωση αυτή καθώς οι αρχές των ΗΠΑ πιέζουν για την έκδοση του Πολάνσκι από την Ελβετία προκειμένου να αντιμετωπίσει την καταδίκη του για σεξουαλικές σχέσεις με μία 13χρονη το 1977.

“Ο κ. Πολάνσκι γνώριζε ότι ήμουν μόνο 16 ετών όταν με συνάντησε και με ανάγκασε να έχω σεξουαλικές σχέσεις μαζί του στο διαμέρισμά του στο Παρίσι”, δήλωσε η Λιούις, διαβάζοντας από έτοιμες από πριν παρατηρήσεις σε μία συνέντευξη Τύπου στο Λος Άντζελες.”Με εκμεταλλεύτηκε και έχω ζήσει με τις συνέπειες της συμπεριφοράς του από τότε που συνέβη”, είπε.

Η Λιούις και η δικηγόρος της, που ειδικεύεται στις διασημότητες, Γκλόρια Όλρεντ, απέφυγαν να επεκταθούν σε λεπτομέρειες. Δεν έχει κατατεθεί αγωγή. Η Λιούις είπε πως βγήκε στο προσκήνιο τώρα με σκοπό να ενισχύσει την υπόθεση εναντίον του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη του “Πιανίστα”.Ο Πολάνσκι, 76 ετών, συνελήφθη στην Ελβετία το Σεπτέμβριο του περασμένου χρόνου και κρατείται στην κατοικία του εκεί. Εγκατέλειψε την Καλιφόρνια το 1978 αφού παραδέχθηκε ενοχή για παράνομο σεξ με μία ανήλικη, αλλά προτού του απαγγελθεί επίσημα κατηγορία.

Οι Αμερικανοί συνήγοροι του Πολάνσκι, που επιχειρηματολούν για δικαστική κακοδιοίκηση πριν από 30 χρόνια, ανέφεραν σε μία δήλωση την Παρασκευή:

“Δεν έχουμε καμία πληροφόρηση για δηλώσεις που έγιναν σε μία συνέντευξη Τύπου της Γκλόρια Όλρεντ σήμερα, αλλά γνωρίζουμε πως ο εισαγγελέας (του Λος Άντζελες) συνεχίζει να αρνείται τη χορήγηση στην ελβετική κυβέρνηση ακριβούς και πλήρους πληροφόρησης σχετικής με το θέμα της έκδοσης”.

Ο Πολάνσκι διέφυγε φοβούμενος πως ο δικαστής θα ανακαλούσε την υπόσχεση να μειώσει την ποινή του ατις 42 ημέρες που είχε περάσει κρατούμενος για ψυχιατρική εξέταση.

Το γραφείο του εισαγγελέα του Λος Άντζελες ανέφερε πως η Λιούις συναντήθηκε την Πέμπτη με τον επικεφαλής εισαγγελέα στην υπόθεση Πολάνσκι, αλλά αρνήθηκε οποιοδήποτε άλλο σχόλιο.Τα υπόλοιπα κινηματογραφικά διαπιστευτήρια της Λιούις, που είναι σήμερα 42 ετών, περιλαμβάνουν το “The Golden Child” του 1986 και ρόλους σε δύο όχι πολύ γνωστά φιλμ του 2003, “Henry X” “Hey DJ”. Υπήρξε επίσης μοντέλο του Playboy.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε