Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 22 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κατηγορούν καρδινάλιο για ανάρμοστες πράξεις

Κατηγορούν καρδινάλιο για ανάρμοστες πράξεις
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 24.02.2013 | 10:52
Πρώτη δημοσίευση: 24.02.2013 | 10:50

Δημοσίευμα βρετανικής εφημερίδας αναφέρει οτι ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας της Σκωτίας καρδινάλιος, αποτελεί τον στόχο των παραπόνων που έχουν που έχουν διατυπωθεί προς το Βατικανό για «ανάρμοστες πράξεις» που φέρεται να διέπραξε προ 33 ετών.

Ο 74χρονος καρδινάλιος Κιθ Ο’ Μπράιαν ο οποίος έχει κληθεί να συμμετάσχει στο Κογκλάβιο που θα εκλέξει τον νέο πάπα της Ρώμης, αρνείται τις κατηγορίες που διετύπωσαν τρεις ιερείς και ένας πρώην ιερέας, και οι οποίες είχαν διαβιβασθεί στη Ρώμη μία εβδομάδα πριν την παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ’ στις 11 Φεβρουαρίου.

Οι τέσσερις κατήγοροι, που ανήκουν στην ενορία του Αγίου Ανδρέα στο Εδιμβούργο της Σκωτίας, ενημέρωσαν τον παπικό νούντσιο στη Βρετανία, αρχιεπίσκοπο Αντόνιο Μενίνι, πως ο Ο’ Μπράιαν είχε διαπράξει αυτές τις «ανάρμοστες πράξεις» πριν 33 χρόνια, υπογραμμίζει η εφημερίδα The Observer.

Ένας από τους ιερείς καταγγέλλει πως υπήρξε θύμα μη επιθυμητών φροντίδων από μέρους του καρδιναλίου κατά τη συνέχεια μίας βραδιάς μέθης. Ένας δεύτερος υποστηρίζει πως ο καρδινάλιος επωφελήθηκε της ευκαιρίας στη διάρκεια ολονύκτιων προσευχών για να έχει μαζύ του ανάρμοστες επαφές.
Οι καταγγέλλοντες, που αξιώνουν την παραίτηση του καρδιναλίου, φοβούνται μήπως η υπόθεσή τους δεν ερευνηθεί όπως πρέπει σε περίπτωση που ο καρδινάλιος λάβει την άδεια να συμμετάσχει στο Κογκλάβιο της Ρώμης για την ανάδειξη του νέου πάπα.
Η Εκκλησία «έχει την τάση να καλύπτει και να προστατεύει το σύστημα με κάθε τρόπο», υποστήριξε ένας από τους ιερείς.
«Η Εκκλησία είναι υπέροχη, όμως έχει μία κρυφή πτυχή κι αυτό έχει να κάνει με τις ευθύνες της. Εάν το σύστημα πρέπει να βελτιωθεί, ίσως θα χρειασθεί να εξαρθρωθεί λίγο», πρόσθεσε ο ίδιος.
Οι υπερσυντηρητικές θέσεις του καρδινάλιου Ο’ Μπράιαν, ο οποίος τον επόμενο χρόνο θα συνταξιοδοτηθεί, έχουν προκαλέσει τη μήνιν της κοινότητας των ομοφυλοφίλων, που το περασμένο έτος τον ανέδειξαν «μισαλλόδοξο της χρονιάς», ιδίως για τις απόψεις του σχετικά με τις πολιτικές ενώσεις των ζευγαριών ομοφυλοφίλων.

Διαβάστε

Αποκάλυψη! Γιατί παραιτήθηκε ο Πάπας Βενέδικτος

Το Βατικανό και οι Γερμανοί δεν θέλουν τον Μπερλουσκόνι

Επίσπευση της εκλογής νέου Πάπα προωθεί ο Βενέδικτος

"Πλημμύρισε" το Βατικανό για την ομιλία του πάπα
   Διαδώστε αυτό το άρθρο