Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Κατηγορούν τα κινητά για “διαφθορά του κοινωνικού περιβάλλοντος”!

Κατηγορούν τα κινητά για “διαφθορά του κοινωνικού περιβάλλοντος”!

Και μάλιστα απαγόρευσαν στις γυναίκες να τα κρατούν. Όσες δεν υπακούσουν και εντοπιστούν να μιλούν στο κινητό, θα πληρώνουν πρόστιμο.

Απαγόρευσε τη χρήση κινητών τηλεφώνων στις γυναίκες το συμβούλιο ενός χωριού στο ανατολικό κρατίδιο Μπιχάρ της Ινδίας, λέγοντας ότι αυτά “διαφθείρουν το κοινωνικό περιβάλλον” κάνοντάς τις να εγκαταλείπουν τους συζύγους τους.

Πέραν της απαγόρευσης, το συμβούλιο του χωριού Σουντερμπάρι, μία περιοχή που κατοικείται κυρίως από μουσουλμάνους, θα επιβάλει εφεξής πρόστιμο 180 δολαρίων σε όποιο κορίτσι εντοπιστεί να μιλάει στο κινητό στο δρόμο. Οι παντρεμένες γυναίκες θα καλούνται να πληρώσουν 36,60 δολάρια.

Όπως υποστηρίζει ο Μανουβάρ Αλάμ, επικεφαλής της νεοσυσταθείσας επιτροπής που είναι επιφορτισμένη με την επιβολή του μέτρου, τους τελευταίους μερικούς μήνες έχουν αυξηθεί τα κρούσματα εξωσυζυγικών σχέσεων και τουλάχιστον έξι γυναίκες και κορίτσια εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.

Η απόφαση προκάλεσε οργισμένες διαμαρτυρίες από ακτιβιστές. Ο Μοχάμεντ Ισλάμ δήλωσε ότι είναι “απογοητευτικό” να αδιαφορεί το συμβούλιο του χωριού για τα πολλά πλεονεκτήματα των κινητών τηλεφώνων και να επιβάλλει αυτή την απαγόρευση για έναν μόνο λόγο.

“Θέλω το κάθε κορίτσι να έχει κινητό ώστε να μπορεί να τηλεφωνήσει σε κάποιο μέλος της οικογένειάς του αν έχει πρόβλημα”, λέει ο ίδιος.

Διαβάστε περισσότερες παράξενες ειδήσεις στην κατηγορία του Newsit

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε