Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Κραυγή από Σκώτο ευρωβουλευτή: Σας εκλιπαρώ, μη μας αφήσετε!

Κραυγή από Σκώτο ευρωβουλευτή: Σας εκλιπαρώ, μη μας αφήσετε!

Μπορεί ο Νάιτζελ Φάρατζ να πανηγύρισε (μαζί με την ηγέτη του γαλλικού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λε Πεν) για το Brexit αλλά δεν συμμερίζονται την άποψή του κι άλλοι Βρετανοί. Ένας απ’ αυτούς και ο Σκωτσέζος ευρωβουλευτής Αλιν Σμιθ. Κι αν ο Φάρατζ αποδοκιμάστηκε, ο δεύτερος αποθεώθηκε από τους ευρωβουλευτές.

Σε μια δραματική ομιλία, ο Σκωτσέζος ευρωβουλευτής παρακάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να μην εγκαταλείψει τη Σκωτία, που μαζί με τη Βόρεια Ιρλανδία, την Ουαλία, τους πολίτες του Λονδίνου κι άλλες περιοχές της Αγγλίας, στήριξαν την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Θέλω η χώρα μου να είναι διεθνής, συνεργάσιμη, οικονομική, δίκαιη, ευρωπαϊκή. Και οι άνθρωποι της Σκωτίας, μαζί με τους πολίτες της Βόρειας Ιρλανδίας και τους πολίτες του Λονδίνου και πολλούς πολλούς πολίτες της Ουαλίας και της Αγγλίας επίσης ψήφισαν να παραμείνουν στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Ζητώ αυτή η κατάσταση και αυτό το ευρωπαϊκό πνεύμα να γίνουν σεβαστά.

Συνάδελφοι, υπάρχουν πολλά πράγματα να διαπραγματευτούμε. Θα χρειαστεί ψυχραιμία και θέληση. Και σας παρακαλώ, να θυμάστε αυτό: η Σκωτία δεν έκανε τίποτα που να σας απογοήτευσε. Σας παρακαλώ, σας ικετεύω, μην εγκαταλείψετε τη Σκωτία τώρα».

Μόλις τελείωσε την ομιλία του, ο Σκωτσέζος ευρωβουλευτής κάθισε στη θέση του αλλά σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι σηκώθηκαν για να του χαρίζουν το χειροκρότημά τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ

Πηγή: Guardian

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε