Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Καυχιέται ο αντεροβγάλτης του Γιορκσάιρ – Θέλουν να σαπίσει στην κόλαση οι συγγενείς των θυμάτων

Καυχιέται ο αντεροβγάλτης του Γιορκσάιρ – Θέλουν να σαπίσει στην κόλαση οι συγγενείς των θυμάτων

Έχουν περάσει 35 χρόνια από τη σύλληψη του Peter Sutcliffe και ο 70χρονος σήμερα αντεροβγάλτης του Γιορκσάιρ υπερηφανεύεται για τις ανέσεις του στο κελί.
 

Μετά την απόφαση μετακίνησής του από το νοσοκομείο στη φυλακή, ο Peter Sutcliffe άρχισε να υπερηφανεύεται για τη χλιδή που απολαμβάνει στο κελί του. Όπως έγραψε σε επιστολές του, έχει τηλεόραση και dvd player με μία μόνο λίρα την εβδομάδα. Αναφέρεται στον εαυτό του ως “πρότυπο ασθενή και φυλακισμένου” και ασκεί οξεία κριτική στο νομικό σύστημα για τη μετακίνησή του από το υψίστης ασφαλείας νοσοκομείο Broadmoor στο HPM Frankland στο Durham.

Ο Peter Sutcliffe, που είχε ακρωτηριάσει και χτυπήσει μέχρι θανάτου πολλές γυναίκες, κυρίως ιερόδουλες, καταδικάστηκε σε 20 φορές ισόβια. Εκείνος περιγράφει τον εαυτό του ως πολύ ευγενικό και διακριτικό άνθρωπο, σημειώνοντας πως είναι πολύ αρεστός στους συγκρατούμενούς του που τον γεμίζουν δώρα. Αν και είναι πολύ άρρωστος με σχιζοφρένεια παρανοϊκού τύπου, εκτιμά ότι θα πεθάνει στη φυλακή.

“Ναι τώρα είμαι απλός άνθρωπος αλλά είμαι αρκετά τυχερός που έχω ορισμένους πολύ πιστούς φίλους εκεί έξω που δεν συμφωνούν με τον τρόπο λειτουργίας του νομικού συστήματος”, γράφει ο Peter Sutcliffe. Σύμφωνα με δημοσίευμα της MailOnline τον περασμένο μήνα, δικαστήριο αποφάνθηκε πως είναι καλά και διέταξε τη μεταφορά του σε φυλακή υψίστης ασφαλείας. Μεταξύ άλλων κρατούνται εκεί o Ian Huntley, ο Levi Bellfield και ο Anjem Choudary. Στα γράμματά του ο Peter Sutcliffe, που τον περασμένο μήνα δήλωνε ότι εξετάζει να στραφεί στο Ισλάμ, σημειώνει πως είναι πλέον μάρτυρας του Ιεχωβά και πως τον κρατά η πίστη του.

Τα λόγια του έχουν εξοργίσει τις οικογένειες των θυμάτων του, συμπεριλαμβανομένης της Denise Long, κόρης της Maureen Long που επέζησε από επίθεση που δέχτηκε με σφυρί από τον Sutcliffe το 1977. “Ζει μέσα στην πολυτέλεια ενώ οι συγγενείς των θυμάτων του υποφέρουν. Δεν θα αναλάβει ποτέ την πλήρη ευθύνη για όλα αυτά που περνάμε. Δεν ξεχνάς ποτέ. Τώρα ισχυρίζεται πως είναι ευγενικός και καλός. Είναι αηδιαστικό και θέλω να σαπίσει στην κόλαση. Όλα αυτά με τρελαίνουν”.

Ο Peter Sutcliffe τον περασμένο μήνα ισχυρίστηκε πως μπορεί να τον σκοτώσουν αν μεταφερθεί ξανά πίσω σε φυλακή. Ήταν στο Broadmoor από το 1984 όταν διαγνώστηκε με σχιζοφρένεια παρανοϊκού τύπου μετά την καταδίκη του το 1981. Θα συνεχίσει να αξιολογείται η ψυχική του υγεία στη φυλακή, ενώ θα μπορούσε να επιστρέψει σε ψυχιατρικό νοσοκομείο αν υπάρξει αλλαγή στην κατάστασή του.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε