Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Καζάνι που βράζει η Νιγηρία

Πέντε οι νεκροί και πάνω από 10.000 έχουν εκτοπιστεί εξαιτίας των σοβαρότατων επεισοδίων.

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 10.000 απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους εν μέσω του κύματος της βίας κατά μουσουλμάνων που από τη Δευτέρα μαστίζει την πόλη Μπενίν Σίτι, στη νότιο Νιγηρία, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού.

“Έως σήμερα έχουμε καταγράψει πέντε νεκρούς και έχουμε πάνω από 10.000 έκδημους σε διάφορες περιοχές”, τόνισε ο γγ του Ερυθρού Σταυρού στο κρατίδιο Έντο, μία ημέρα μετά την επίθεση εναντίον τεμένους στο Μπενίν Σίτι στα πλαίσια διαδήλωσης κατά της αύξησης στην τιμή των καυσίμων.

Σήμερα, Τρίτη, δεκάδες χιλιάδες Νιγηριανοί βγήκαν πάλι στους δρόμους, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, και πολλοί άλλοι απείχαν από τις εργασίες τους σε όλη τη χώρα, προκειμένου να εξαναγκάσουν τον πρόεδρο Γκούντλακ Τζόναθαν να αποσύρει τους δασμούς που εξακόντισαν στα ύψη την τιμή των καυσίμων.

Οι σημερινές κινητοποιήσεις είχαν περίπου το μέγεθος των χθεσινών διαμαρτυριών, με τους δρόμους της οικονομικής πρωτεύουσας Λάγος, που συνήθως έχουν πελώριο κυκλοφοριακό πρόβλημα, να είναι εντελώς άδειοι.

Διαβάστε

Νιγηρία: Νεκροί σε διαδηλώσεις κατα της κατάργησης επιδόματος

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε