Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Κενά ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ

Κενά ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ
Σύμφωνα με επίσημη έκθεση το βρετανικό αεροδρόμιο του Μάντσεστερ έχει σοβαρά κενά ασφαλείας…
Επίσημη έκθεση διαπιστώνει κενά ασφαλείας στο διεθνές αεροδρόμιο του Μάντσεστερ, στο κέντρο της Βρετανίας, τέταρτο σε κίνηση επιβατών στη χώρα, όπου ξένοι ταξιδιώτες έχουν τη δυνατότητα να φύγουν από το αεροδρόμιο χωρίς να περάσουν από τον έλεγχο των υπηρεσιών μετανάστευσης.
 
“Διαπιστώσαμε ότι στο αεροδρόμιο υπάρχουν δύο ζώνες όπου είναι δυνατόν για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό που είναι “τράνζιτ” και αλλάζουν πτήση, να φύγουν από το αεροδρόμιο (και να εισέλθουν στο βρετανικό έδαφος) χωρίς να περάσουν από σημεία ελέγχου”, τελωνείου ή υπηρεσίας μετανάστευσης, αναφέρεται στη έκθεση του ανεξάρτητου επιθεωρητή της βρετανικής υπηρεσίας συνοριακού ελέγχου Τζον Βάιν.
 
Το πρόβλημα αναφέρθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών, “αλλά δεν έχει διευθετηθεί” σχολιάζει ο ίδιος επισημαίνοντας ότι τα κενά ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ πρέπει να αντιμετωπισθούν κατά προτεραιότητα.
 
“Οι αναγκαίες μετατροπές έγιναν ή γίνονται”, ανακοίνωσε η βρετανική υπηρεσία συνοριακού ελέγχου, που υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών.
 
“Η υπηρεσία είναι αποφασισμένη να ασφαλίσει τα σύνορα και να εμποδίσει στην είσοδο στο βρετανικό έδαφος επικίνδυνων προσώπων και προϊόντων”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της υπηρεσίας.
 
Εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Μάντσεστερ δήλωσε από την πλευρά του ότι δεν έχει διαπιστωθεί ότι επιβάτες “τράνζιτ” δεν πήραν τις πτήσεις τους.
 
Η έκθεση δίνεται στη δημοσιότητα έναν μήνα μετά την ανακάλυψη παγιδευμένου δέματος σε αεροπλάνο που προερχόταν από την Υεμένη και έκανε ενδιάμεσο σταθμό στο τοπικό αεροδρόμιο του Ιστ Μίντλαντς της Αγγλίας
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε