Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

“Κερδίσαμε 3 μονάδες από τη στιγμή που δήλωσα πως θα είμαι υποψήφιος”

“Κερδίσαμε 3 μονάδες από τη στιγμή που δήλωσα πως θα είμαι υποψήφιος”

Ο Μπερλουσκόνι δήλωσε επίσης σε ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο, το οποίο ανήκει στον ίδιο «Περιμένουμε τις αποφάσεις του Μόντι, αλλά παραμένω εντός της πολιτικής σκηνής».

Ο Μπερλουσκόνι σημείωσε ότι «με την νέα προσωπική του στράτευση, το κόμμα Λαός της Ελευθερίας (PdL) κέρδισε τρεις μονάδες στην πρόθεση ψήφου» στις δημοσκοπήσεις.

«Πρέπει να μην δραματοποιούμε το ενδιαφέρον ξένων χωρών για τις εξελίξεις στην ιταλική πολιτική. Κι εμείς, άλλωστε, λέμε την άποψή μας για τις αμερικανικές εκλογές», πρόσθεσε ο Ιταλός μεγιστάνας του Τύπου και πρώην πρωθυπουργός.

Ο Μπερλουσκόνι εξαπέλυσε παράλληλα νέα πυρά εναντίον της ιταλικής δικαιοσύνης, υποστηρίζοντας ότι «το συνταγματικό δικαστήριο της χώρας δεν είναι αμερόληπτος θεσμός, αφού λειτουργεί ως πολιτικό όργανο της αριστεράς».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, δήλωσε σήμερα ότι «η δύσκολη αυτή πολιτική συγκυρία θα ξεπεραστεί. Κάθε πολιτική δύναμη θα πρέπει να αποδείξει ότι δεν εννοεί να θέσει σε κίνδυνο τις προόδους που επιτέλεσε η χώρα χάρη σε θυσίες και μεγάλες προσπάθειες».

Κατά την άποψη του Ιταλού προέδρου «η οικονομική κρίση δεν τελείωσε ακόμη, αλλά η Ιταλία ξεπέρασε την πιο οξεία φάση της και εντόπισε τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να την αφήσει πίσω της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκκληση Μπερλουσκόνι σε Μόντι να είναι υποψήφιος;

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε