Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Κέρδισε το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ο Ρόμνεϊ

Κέρδισε το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ο Ρόμνεϊ

Μόνο η τυπική επιβεβαίωση από το συνέδριο του κόμματος απομένει για να γίνει με κάθε επισημότητα ο Μιτ Ρόμνεϊ ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης κέρδισε τις εσωκομματικές εκλογές και στο Τέξας, συγκεντρώνοντας το 71% των ψήφων σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Fox News, του CNN και του NBC. Έτσι, συμπλήρωσε τον απαραίτητο αριθμό των εκλεκτόρων για να εξασφαλίσει και μαθηματικά το χρίσμα του κόμματος και να αντιμετωπίσει τον Μπαράκ Ομπάμα στις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

Η νίκη Ρόμνεϊ στο Τέξας ήταν αναμενόμενη μετά την αποχώρηση των κυριότερων αντιπάλων του.
Πλέον, ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης εξασφάλισε 1.144 εκλέκτορες στο συνέδριο του κόμματος τον Αύγουστο στην Τάμπα, στη Φλόριδα και άρα το χρίσμα.

Από τους ως χθες αντιπάλους του, ο Τεξανός ανεξάρτητος υποψήφιος Ρον Πολ συγκέντρωσε το 10% των ψήφων, ο υπερσυντηρητικός Ρικ Σαντόρουμ 7% και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νιουτ Γκίνγκριτς 5%, σύμφωνα με το CNN.

Ο 65χρονος Ρόμνεϊ, ο πρώτος Μορμόνος που γίνεται υποψήφιος πρόεδρος του ενός από τα δύο μεγάλα αμερικάνικα κόμματα στην Ιστορία, ήταν ξεκάθαρο τους τελευταίους μήνες ότι όδευε προς νίκη.

Οι Δημοκρατικοί έστρεψαν τα πυρά τους εναντίον του αμέσως μόλις διαφάνηκε αυτή η προοπτική. Χθες, η εκστρατεία του Ομπάμα διένειμε ένα βίντεο με το οποίο ο Ρόμνεϊ επικρίνεται διότι δεν αποστασιοποιήθηκε από τους ισχυρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει γεννηθεί στην Αφρική και αντίθετα προτίμησε να πάει σε μια εκδήλωσή του Τραμπ με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για την εκστρατεία του.

Οι δημοσκοπήσεις φέρουν τον Ομπάμα να προηγείται με μικρό προβάδισμα. Ο τελευταίος μέσος όρος των δημοσκοπικών αποτελεσμάτων που συνέθεσε ο ιστότοπος RealClearPolitics δείχνει ότι ο πρόεδρος έχει προβάδισμα δύο μονάδων έναντι του Ρόμνεϊ, 45,6% έναντι 43,6%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ομπάμα θα μας κάνει… Ελλάδα!

Πέντε στα πέντε ο Ρόμνεϊ – Ακάθεκτος για το Λευκό Οίκο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε