Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Κερδίζουν έδαφος οι διαδικτυακές εφημερίδες

Κερδίζουν έδαφος οι διαδικτυακές εφημερίδες

Οι αμερικανικές εφημερίδες κέρδισαν αναγνώστες στις Διαδικτυακές εκδόσεις τους κατά το τελευταίο εξάμηνο, όμως η αύξηση αυτή δεν αντισταθμίζει τη μείωση των πωλήσεων στην έντυπη έκδοσή τους, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Το Γραφείο Ελέγχου Κυκλοφορίας (ABC) διευκρίνισε ότι μεταξύ Απριλίου-Σεπτεμβρίου το συνολικό τιράζ των εφημερίδων -περιλαμβάνει τόσο τα έντυπα όσο και τα διαδικτυακά φύλλα- μειώθηκε κατά 0,2% για τις καθημερινές και αυξήθηκε κατά 0,6% για τις κυριακάτικες εκδόσεις.

Οι εκδόσεις των εφημερίδων για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες αντιπροσωπεύουν σήμερα το 15,3% της συνολικής διανομής Τύπου, έναντι 9,8% τον Σεπτέμβριο του 2011.

Η έρευνα του ABC αφορούσε 613 καθημερινές και 528 κυριακάτικες εφημερίδες των ΗΠΑ.

Η Wall Street Journal είναι η εφημερίδα με τους περισσότερους αναγνώστες: 1,5 εκατομμύριο άτομα διαβάζουν τη χάρτινη έκδοση και 794.000 τη Διαδικτυακή. Το αναγνωστικό κοινό της αυξήθηκε κατά 9,4% μέσα σε ένα χρόνο.

Δεύτερη στην κατάταξη έρχεται η USA Today, με 1,6 εκατομμύριο αναγνώστες στην έντυπη έκδοση αλλά μόνο 86.000 στη Διαδικτυακή. Αντιθέτως, η New York Times παρουσιάζει την ιδιαιτερότητα να έχει περισσότερους αναγνώστες στο διαδίκτυο (896.000) παρά στην έντυπη έκδοση (717.000). Η νεοϋορκέζικη εφημερίδα κατέχει πάντως τα πρωτεία στις κυριακάτικες εκδόσεις, με 2,1 εκατομμύρια αναγνώστες συνολικά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε