Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΣΚΑΡ 2017· ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ Συννεφιά 15 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κερδίζουν έδαφος οι διαδικτυακές εφημερίδες

Κερδίζουν έδαφος οι διαδικτυακές εφημερίδες
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 30.10.2012 | 22:57

Οι αμερικανικές εφημερίδες κέρδισαν αναγνώστες στις Διαδικτυακές εκδόσεις τους κατά το τελευταίο εξάμηνο, όμως η αύξηση αυτή δεν αντισταθμίζει τη μείωση των πωλήσεων στην έντυπη έκδοσή τους, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Το Γραφείο Ελέγχου Κυκλοφορίας (ABC) διευκρίνισε ότι μεταξύ Απριλίου-Σεπτεμβρίου το συνολικό τιράζ των εφημερίδων -περιλαμβάνει τόσο τα έντυπα όσο και τα διαδικτυακά φύλλα- μειώθηκε κατά 0,2% για τις καθημερινές και αυξήθηκε κατά 0,6% για τις κυριακάτικες εκδόσεις.

Οι εκδόσεις των εφημερίδων για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες αντιπροσωπεύουν σήμερα το 15,3% της συνολικής διανομής Τύπου, έναντι 9,8% τον Σεπτέμβριο του 2011.

Η έρευνα του ABC αφορούσε 613 καθημερινές και 528 κυριακάτικες εφημερίδες των ΗΠΑ.

Η Wall Street Journal είναι η εφημερίδα με τους περισσότερους αναγνώστες: 1,5 εκατομμύριο άτομα διαβάζουν τη χάρτινη έκδοση και 794.000 τη Διαδικτυακή. Το αναγνωστικό κοινό της αυξήθηκε κατά 9,4% μέσα σε ένα χρόνο.

Δεύτερη στην κατάταξη έρχεται η USA Today, με 1,6 εκατομμύριο αναγνώστες στην έντυπη έκδοση αλλά μόνο 86.000 στη Διαδικτυακή. Αντιθέτως, η New York Times παρουσιάζει την ιδιαιτερότητα να έχει περισσότερους αναγνώστες στο διαδίκτυο (896.000) παρά στην έντυπη έκδοση (717.000). Η νεοϋορκέζικη εφημερίδα κατέχει πάντως τα πρωτεία στις κυριακάτικες εκδόσεις, με 2,1 εκατομμύρια αναγνώστες συνολικά.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook