Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Κι άλλο αίμα στη Συρία

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν εναντίον συμμετεχόντων στην κηδεία ενός νεαρού άνδρα, που είχε πεθάνει την προηγουμένη στη φυλακή,

σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

“Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν συμμετέχοντες στην κηδεία στην Ντμέιρ, στα περίχωρα της Δαμασκού, ενός νεαρού Σύρου που πέθανε την προηγουμένη στη φυλακή”, αναφέρει αυτή η μη κυβερνητική οργάνωση σε μια ανακοίνωση.

Οι τρεις άνθρωποι που σκοτώθηκαν είναι συγγενείς του νεαρού που πέθανε, ανέφερε το OSDH που δεν αποκάλυψε το όνομά του.

Χθες Σάββατο, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, αφού πυροβολήθηκαν στη διάρκεια της κηδείας του κούρδου ηγέτη Μεσάαλ Τάμο, που δολοφονήθηκε την Παρασκευή στο Καμισλί, στη βορειοανατολική Συρία.

Ο Μεσάαλ Τάμο, 53 ετών, μέλος του συριακού Εθνικού Συμβουλίου (CNS), του κύριου συνασπισμού της αντιπολίτευσης, δολοφονήθηκε από αγνώστους που επέβαιναν σε ένα όχημα ενώ βρισκόταν μπροστά από την κατοικία ενός φίλου στο Καμισλί, σύμφωνα με ακτιβιστές.

Οι συριακές αρχές δήλωσαν σήμερα πως ο Μεσάαλ Τάμο σκοτώθηκε από μια “ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση που ήθελε να προκαλέσει έριδες στην περιοχή Χασακέ”, όπου πλειοψηφούν οι Κούρδοι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε