Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Κι άλλο ατύχημα σε ορυχείο της Κίνας

Κι άλλο ατύχημα σε ορυχείο της Κίνας
Εννέα ανθρακωρύχοι παγιδεύτηκαν από πλημμύρα στην κεντρική Κίνα, μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ σήμερα Πέμπτη.

 

Στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας ήλθαν σε επαφή με οκτώ από τα μέλη της ομάδας που παγιδεύτηκε στο ορυχείο, στην επαρχία Σάνσι, ανέφερε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα, προσθέτοντας ότι αναμένεται να διασωθούν “σύντομα”.
 
Την ώρα που σημειώθηκε η πλημμύρα, στις στοές του ορυχείου, σε βάθος περίπου 1.400 μέτρων, εργάζονταν 33 ανθρακωρύχοι, εκ των οποίων 14 κατάφεραν να βγουν σώοι και ασφαλείς.
 
Η τεράστια βιομηχανία των ορυχείων στην Κίνα είναι διαβόητη για τα εκατοντάδες πολύνεκρα δυστυχήματα που σημειώνονται κάθε χρόνο κι αποδίδονται στις χαλαρές ρυθμίσεις όσον αφορά τα μέτρα ασφαλείας, την διαφθορά και την αναποτελεσματικότητα των ελεγκτικών μηχανισμών, αλλά και στην κούρσα για την εξασφάλιση των υψηλότερων δυνατών κερδών εν μέσω της ραγδαία αυξανόμενης ζήτησης. Η Κίνα καλύπτει περίπου το 70% των αναγκών της σε ηλεκτρισμό μέσω του άνθρακα.
 
Τον Μάρτιο, πλημμύρα σε άλλο ορυχείο της Σάνσι είχε παγιδεύσει 153 εργαζόμενους, εκ των οποίων 115 βγήκαν ζωντανοί–σε μια από τις σπάνιες περιπτώσεις που οι σωστικές προσπάθειες είχαν επιτυχία.
 
Παρά τις συνεχείς κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι θα μειωθούν τα δυστυχήματα στη βιομηχανία των ανθρακωρυχείων και τη σειρά μέτρων που έχουν ληφθεί, τα θανατηφόρα συμβάντα συνεχίζονται, σχεδόν καθημερινά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε