Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κι άλλο διατροφικό σκάνδαλο στην Κίνα - Γάλα με συστατικά που χρησιμοποιούν στην βυρσοδεψία

Κι άλλο διατροφικό σκάνδαλο στην Κίνα - Γάλα με συστατικά που χρησιμοποιούν στην βυρσοδεψία
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 18.02.2011 | 13:50
Πρώτη δημοσίευση: 18.02.2011 | 13:46

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι κάποιοι παρασκευαστές είχαν παρανόμως προσθέσει σε γαλακτοκομικά προϊόντα μία πρωτεϊνη, η οποία χρησιμοποιείται στην επεξεργασία του δέρματος, σε μία προσπάθεια να εξαπατήσουν τους ελέγχους.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί κρούσματα ασθενειών, αλλά το σκάνδαλο εμφανίστηκε σε πολλά blogs και ιστοσελίδες.

«Οι επιχειρήσεις που θα εντοπίζονται να παράγουν παράνομα και να επεξεργάζονται γάλα με πρωτεϊνη για δέρματα θα τιμωρούνται αυστηρά», αναφέρει η Υπηρεσία Ελέγχου Ποιότητας (AQSIQ) σε ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα της.

'Οταν προστίθεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα, η παραπάνω πρωτεϊνη, σε σκόνη που συνήθως χρησιμοποιείται στην παραγωγή του δέρματος, τα εμφανίζει με μεγαλύτερη περιεκτικότητα πρωτεϊνης, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η κυβέρνηση έχει επανειλημμένως δεσμευτεί να εντείνει τους ελέγχους μετά τα σκάνδαλα με τα ψάρια, τα φάρμακα, τα παιχνίδια, τις οδοντόκρεμες, τα ελαστικά αυτοκινήτων και τις τροφές για κατοικίδια, που έχουν κατά καιρούς ξεσπάσει στη χώρα.

Σημειώνεται ότι το 2008, τουλάχιστον έξι παιδιά πέθαναν και σχεδόν 300.000 αρρώστησαν μετά την κατανάλωση γάλακτος σε σκόνη μολυσμένου με μελαμίνη.

Τον Νοέμβριο του 2009 δύο άνθρωποι εκτελέστηκαν αφού κρίθηκαν ένοχοι για το ρόλο τους στο σκάνδαλο με τη μελαμίνη.

   Διαδώστε αυτό το άρθρο