Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Κι όμως! Ξεπούλησε το 2011 η Rolls Royce

Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία Rolls-Royce, η οποία ανήκει στη γερμανική BΜW, πούλησε περισσότερο από ποτέ το 2011, καθώς η ζήτηση πολυτελών αυτοκινήτων έφθασε την περυσινή χρονιά σε ύψη ρεκόρ!

Βάσει των στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα η ίδια η εταιρεία, το 2011 πουλήθηκαν 3.538 αυτοκίνητα, αύξηση κατά 31% σε σχέση με τον περασμένο χρόνο, όταν οι πωλήσεις είχαν σημειώσει αύξηση κατά 150%.

Οι περισσότερες πωλήσεις αφορούν τα πολυτελή μοντέλα Ghost και Phantom, τονίζει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, η οποία χαρακτηρίζει την περυσινή χρονιά “εξαιρετική”.

Η Rolls-Royce επισημαίνει ότι οι περυσινές πωλήσεις ήταν οι μεγαλύτερες στην 107χρονη ιστορία της και ότι το προηγούμενο ρεκόρ ήταν το 1978 με πωλήσεις 3.347 αυτοκινήτων.

Οι πωλήσεις των πολυτελών μοντέλων της Rolls-Royce αυξήθηκαν ιδιαίτερα στη Γερμανία και τη Ρωσία, όπου ήσαν διπλάσιες και πλέον το 2011.

Οι πωλήσεις στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού αυξήθηκαν κατά 47%, στη Βρετανία κατά 30% και σε χώρες της Μέσης Ανατολής κατά 23%.

Ωστόσο, οι αγορές των ΗΠΑ και της Κίνας παραμένουν οι πιο σημαντικές, υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε