Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Κι όμως, δεν είναι οι Έλληνες – Μας πήραν τον… τίτλο του πιο απαισιόδοξου λαού

Μπορεί πάνω από 100.000 Έλληνες να καταφέρουν να είναι αισιόδοξοι, αλλά το… πρωτάθλημα απαισιοδοξίας για την κατάσταση της οικονομίας, δεν το πήραμε. Το πήραν οι Γάλλοι.

Η Γαλλία, λοιπόν, είναι η πιο απαισιόδοξη χώρα του κόσμου σε σχέση με την οικονομία, επίδοση… (αρνητικό) ρεκόρ από το 1978, σύμφωνα με την παγκόσμια έρευνα “End of Year” της Gallup International.

Ανάμεσα σε 51 χώρες, η Γαλλία έρχεται στην πρώτη θέση ως η πλέον απαισιόδοξη για την οικονομική κατάσταση χώρα και δεν την ακολουθεί η Ελλάδα, αλλά η Ιρλανδία και η Αυστρία.

“Ακόμα και το 1978, μετά την δεύτερη πετρελαϊκή κρίση που έθεσε σε αμφισβήτηση όλο το οικονομικό σύστημα, οι Γάλλοι δεν είχαν φανεί ποτέ τόσο απαισιόδοξοι”, επισημαίνεται στην δημοσκόπηση.

“Η Ευρώπη δείχνει απελπισμένη και ακολουθεί η Βόρεια Αμερική. Ο υπόλοιπος κόσμος παραμένει κυρίως αισιόδοξος”.

Οι προεδρικές εκλογές του Απριλίου και η κρίση στην ευρωζώνη κάνουν του Γάλλους ψηφοφόρους όλο και πιο απαισιόδοξους. Βασικές ανησυχίες τους είναι η άνοδος του ποσοστού ανεργίας και κατά συνέπεια η μείωση της αγοραστικής δυνατότητας και η διατήρηση του ισχυρού κοινωνικού συστήματος της χώρας.

“Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ακολούθησε η ανοικοδόμηση και η χώρα μας ήταν από τις πρωτοπόρους στην Ευρώπη. Σήμερα το γαλλικό μοντέλο του ‘κράτους-σωτήρα’ θεωρείται βασικά ξεπερασμένο. Για πιο πράγμα θα είναι οι Γάλλοι περήφανοι αύριο;”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στα συμπεράσματα της έρευνας.

Ανάμεσα στις 51 χώρες, η Νιγηρία είναι η πιο αισιόδοξη σχετικά με την οικονομική ευημερία και ακολουθούν το Βιετνάμ και η Γκάνα.
Από 500 ως 2.700 άνθρωποι σε κάθε χώρα συμμετείχαν στη δημοσκόπηση που έγινε τηλεφωνικά, μέσω Διαδικτύου ή με προσωπικές συνεντεύξεις από τις 26 Οκτωβρίου ως τις 13 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
“Μαύρο” μέλλον βλέπουν οι ‘Ελληνες – Τι δείχνει το ευρωβαρόμετρο

Το 63% των Ελλήνων φοβάται οτι θα χάσει τη δουλειά του

Απαισιόδοξοι οι Γάλλοι για την οικονομία της χώρας τους

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε