Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Κηδεία 130 χρόνια μετά το θάνατο!

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Πριν ενάμισι αιώνα στην Αυστραλία έζησε ο Νεντ Κέλι. Συνελήφθη, δικάστηκε και καταδικάστηκε τη δολοφονία 3 αστυνομικών και κλοπές. Εκτελέστηκε στη φυλακή. Για πολλούς Αυστραλούς ωστόσο δεν ήταν εγκληματίας, αλλά θρύλος.

Ο Κέλι ξεκίνησε τις κλοπές αντιδρώντας στο “σύστημα” έκλεβε ζώα από πλούσιους και τα μοίραζε σε φτωχούς. Σύντομα έγινε ο… Ρομπέν της Αυστραλίας.

Όταν οι αστυνομικοί πήγαν να τον συλλάβουν προσπάθησε να διαφύγει πυροβολώντας. Σκότωσε τρεις αστυνομικούς…

Εκεί η… καριέρα του άρχισε να εξελίσσεται. Έκανε ληστείες σε δύο τράπεζες στις οποίες άφησε γράμμα 8.000 λέξεων, γραμμένο από τον ίδιο και στο οποίο αφορούσε τους λόγους της ληστείας.

Ιρλανδός στην καταγωγή έγινε το σύμβολο των φτωχών Ιρλανδών μεταναστών ενάντια στο κατεστημένο των πλουσίων… Στην Αυστραλία έχουν γίνει δύο ταινίες για τη ζωή και τη δράση του.

Τα οστά του ανακαλύφθηκαν κατά τύχη 130 χρόνια μετά το θάνατό του μαζί με τα οστά άλλων 33 καταδίκων στην παλαιά φυλακή του Πέντριτζ της Μελβούρνης.

Τα οστά επιδόθηκαν στους επιγόνους του που έκαναν γνωστό ότι θα τα θάψουν κοντά στους τάφους άλλων μελών της οικογένειας Κέλι, σε μια ιδιωτική κηδεία και ίσως και στήσουν άγαλμά του, γεγονός που έχει προκαλέσει ωστόσο αρκετές αντιδράσεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε