Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Κηδεύτηκε ο Πολωνός οδηγός φορτηγού, που σκότωσε ο μακελάρης του Βερολίνου

Κηδεύτηκε ο Πολωνός οδηγός φορτηγού, που σκότωσε ο μακελάρης του Βερολίνου

Ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα και εκατοντάδες πολίτες παρευρέθηκαν σήμερα στην κηδεία του 37χρονου Λούκας Ούρμπαν, του Πολωνού οδηγού ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα στην καμπίνα της νταλίκας που χρησιμοποιήθηκε για την τρομοκρατική επίθεση στην χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο.

Πατέρας ενός 17χρονου ο Ούρμπαν ήταν ανάμεσα στα 12 θύματα της επίθεσης που εξαπέλυσε πριν δύο εβδομάδες ο 24χρονος Άνις Άμρι, τον οποίο η ιταλική αστυνομία σκότωσε σε ανταλλαγή πυρών. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Το γραφείο του Ομοσπονδιακού Εισαγγελέα της Γερμανίας ανέφερε την Τρίτη ότι ο Ούρμπαν είχε πεθάνει λίγο πριν την επίθεση και μια ιατροδικαστική έρευνα κρίνεται αναγκαία για να διευκρινιστεί κατά πόσον ο Ούρμπαν δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι με ένα πιστόλι που αργότερα βρέθηκε στην κατοχή του Τυνήσιου δράστη της επίθεσης στο Μιλάνο.

Εκατοντάδες συγκεντρώθηκαν στην μικρή εκκλησία στο Μπάνι, χωριό καταγωγής του Ούρμπαν στην βορειοδυτική Πολωνία, 15χλμ από την πολωνογερμανική μεθόριο, για να παρακολουθήσουν την επιμνημόσυνη δέηση, ενώ αρκετά φορτηγά σταθμευμένα σε κοντινή απόσταση κορνάρανε για να τιμήσουν τον 37χρονο οδηγό, όπως έδειξαν οι εικόνες που μετέδωσε ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός TVN24.

Ο Ντούντα κατέθεσε στεφάνι και γονάτισε μπροστά από το λευκό φέρετρο του Ούρμπαν.
Η πρωθυπουργός της Πολωνίας Μπεάτα Σίντλο δήλωσε νωρίτερα ότι ο γιος και η σύζυγος του οδηγού θα απολαύουν ειδικού συνταξιοδοτικού καθεστώτος, ενώ με ένα διαδικτυακό έρανο που διοργάνωσε ένας βρετανός οδηγός για την οικογένεια συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 218.000 δολάρια.

«Οι Πολωνοί έχουν πέσει θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων στο παρελθόν», τόνισε η Σίντλο στην επιστολή που έστειλε στην οικογένεια του θανόντος, η οποία αναγνώστηκε κατά την διάρκεια της τελετής. «Η τραγωδία όμως στο Βερολίνο είναι φρικτή για την στυγνότητα και την βαρβαρότητα της», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε