Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Κηδεύτηκε σήμερα η δισέγγονη του Νέλσον Μαντέλα

Ο Νέλσον Μαντέλα με την αδικοχαμένη δισέγγονη του Ζενανι. ΦΩΤΟ REUTERS
Ο Νέλσον Μαντέλα με την αδικοχαμένη δισέγγονη του Ζενανι. ΦΩΤΟ REUTERS

Έγινε σήμερα, παρουσία του Νέλσον Μαντέλα, η κηδεία της δισεγγονής του που σκοτώθηκε την παραμονή της έναρξης του Μουντιάλ.

 

Ο Νέλσον Μαντέλα παραβρέθηκε σήμερα στο Γιοχάνεσμπουργκ στην κηδεία της δισεγγονής του, η οποία σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα το βράδυ της 10ης Ιουνίου, μετά από συναυλία με την ευκαιρία της διεξαγωγής του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στη Νότια Αφρική.
 
Ο βραβευμένος με Νομπέλ Ειρήνης πρώην πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής, ο οποίος θα γίνει 92 ετών στις 18 Ιουλίου, μετέβη στο παρεκκλήσι του κολεγίου Σεντ Στίθιανς όπου φοιτούσε η κοπέλα, συνοδευόμενος από τη γυναίκα του.
 
Η δισεγγονή του Ζενάνι Μαντέλα, 13 ετών, επέστρεφε από συναυλία για την έναρξη του Μουντιάλ , όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ανετράπη. Ο 23χρονος οδηγός του, ο οποίος είναι και συγγενής της οικογένειας, αποδείχθηκε ότι οδηγούσε σε κατάσταση μέθης και συνελήφθη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.
 
Εξαιτίας του θανάτου της δισεγγονής του, ο Νέλσον Μαντέλα δεν παρέστη όπως είχε προγραμματιστεί στην τελετή έναρξης του Παγκόσμιου Κυπέλλου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε