Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Κιμ Γιονγκ Ουν: Μπορεί να “ξυπνήσει” ηφαίστειο και να αφανίσει τη χώρα του; Μπορεί!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Η Βόρεια Κορέα ίσως γίνει ο χειρότερος εχθρός του… εαυτού της αν το “πυρετώδες” πυραυλικό της πρόγραμμα εξακολουθήσει να περιλαμβάνει απερίσκεπτες δοκιμές στα βόρεια της χώρας.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι τόσο απελπισμένος να αυξήσει την στρατιωτική του δύναμη που ενδέχεται να προκαλέσει τον αφανισμό του ίδιου του του έθνους!

Ειδικοί εκτιμούν ότι το ηφαίστειο Mount Paektu, το οποίο βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ Κίνας και Βόρειας Κορέας, μπορεί να “ξυπνήσει” και να εκραγεί αν συνεχιστούν οι αδιάκοπες πυραυλικές δοκιμές σε κοντινό σημείο.

Η περιοχή αποτελεί ένα πραγματικό σύμβολο της Βόρειας Κορέας, αφού θεωρείται το πνευματικό σπίτι του έθνους και προστατεύεται από οπλισμένους φρουρούς και φράχτες.

Είναι το σημείο όπου ο ιδρυτής της χώρας, Κιμ Ιλ Σουνγκ κατασκήνωσε κατά την διάρκεια του πολέμου της Κορέας και όπου ο γιος του, Κιμ Γιονγκ Ιλ (πατέρας του σημερινού προέδρου, Κιμ Γιονγκ Ουν), υποστηρίζει πως γεννήθηκε – παρόλο που θεωρείται δεδομένο πως στην πραγματικότητα γεννήθηκε στη Σιβηρία.

Παρόλα αυτά, το “ιερό” αυτό σημείο υπάρχει κίνδυνος να αποβεί εφιάλτης αν ο Κιμ Γιονγκ Ουν συνεχίζει να… πατάει το κουμπί. Επιστήμονες προειδοποιούν πως χιλιάδες άνθρωποι θα πεθάνουν από ενδεχόμενη έκρηξη του ηφαιστείου και βασίζονται στο παρελθόν γι’ αυτό το συμπέρασμα.

Το ηφαίστειο εξερράγη το 946 μ.Χ και επρόκειτο για μία από τις ισχυρότερες εκρήξεις των τελευταίων 5.000 ετών! Στάχτες κάλυψαν περίπου 1,5 εκατομμύριο τετραγωνικά μίλια γύρω από το σημείο, με τους επιστήμονες να προειδοποιούν πως μια πιθανή… επανάληψη που θα πυροδοτηθεί από τις πυρηνικές δοκιμές ίσως προκαλέσουν συνέπειες που θα έχουν αντίκτυπο μέχρι και την Αυστραλία!

Πηγή: express.co.uk

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε