Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Κίνα: Κάποιοι υπονομεύουν μία πολιτική απόφαση για τη σύγκρουση στη Συρία

Κίνα: Κάποιοι υπονομεύουν μία πολιτική απόφαση για τη σύγκρουση στη Συρία

Η Κίνα, την επομένη της έγκρισης στα Ηνωμένα Έθνη του ψηφίσματος που επικρίνει την αδυναμία του Συμβουλίου Ασφαλείας να ασκήσει πίεση στη Δαμασκό, απέρριψε τις επικρίσεις σχετικά με τη θέση του Πεκίνου για τη Συρία.

Επίσης κατηγόρησε ορισμένες χώρες ότι υπονομεύουν μια πολιτική απόφαση για τη σύγκρουση.

“Πολλές φορές έχουμε πει στα διάφορα μέρη ότι οι απαιτήσεις και οι φιλοδοξίες του συριακού λαού για μια αλλαγή και την υπεράσπιση των νόμιμων συμφερόντων του αξίζουν το σεβασμό”, δήλωσε σήμερα ο Ουάνγκ Κετζιάν, ανώτερος αξιωματούχος του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών.

“Η Κίνα υιοθετεί μια στάση θετική και διάφανη” για τη Συρία, είπε σε συνέντευξη Τύπου που οργανώθηκε βιαστικά, μετά το κάλεσμα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν προς τις μεγάλες, που τους ζήτησε να ξεπεράσουν τις “αντιπαλότητες” τους για τον τερματισμό της σύγκρουσης.

“Οι χώρες που διατυπώνουν αβάσιμες επικρίσεις για τη θέση της Κίνας σχετικά με τη Συρία, ενώ υπερασπίζονται τα δικά τους γεωστρατηγικά συμφέροντα, προσπαθούν να εμποδίσουν ή ακόμη και να υπονομεύσουν την πολιτική διευθέτηση της σύγκρουσης. Ταυτόχρονα, προσπαθούν να προσάψουν την ευθύνη για τις δυσκολίες σε άλλες χώρες”, υποστήριξε ο κ Ουάνγκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Ανήσυχη” δηλώνει η Μόσχα για τη βία στη Συρία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε