Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κινδυνεύει η κυβερνητική συμμαχία της Μέρκελ λόγω Ελλάδας

Μαύρα τα μαντάτα για την γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ. ΦΩΤΟ REUTERS
"Μαύρα" τα μαντάτα για την γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ. ΦΩΤΟ REUTERS
Τα πράγματα φαίνεται πως δεν είναι και τόσο καλά για την γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ. Η κυβερνητική κέντρο-δεξιά συμμαχία βρίσκεται ένα βήμα πριν την ήττα….
 

 

Η απόφαση της ΕΕ να βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα την Άγκελα Μέρκελ που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα πλέον στο εσωτερικό της χώρας της. Το πρώτο κρίσιμο τεστ θα γίνει στις 9 Μαΐου στης δημοτικές εκλογές των κρατιδίων της χώρας. Η Γερμανία θα επωμιστεί το μεγαλύτερο μέρος της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα και αυτό έχει στρέψει του γερμανούς εναντίον της Καγκελαρίου αφού την θεωρούν υπεύθυνη για το ότι η ΕΕ είπε το ναι στο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.
 
Αν στις εκλογές του Μαΐου η ήττα είναι μεγάλη για τον κέντρο-δεξιό συνασπισμό δεν αποκλείεται η αντιπολίτευση να ζητήσει εκλογές μέσα στο φθινόπωρο.
 
Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως η βοήθεια προς την Ελλάδα την ώρα που οι γερμανικές αρχές ψάχνουν λεφτά για εσωτερικά προβλήματα της χώρας, θα οδηγήσουν τους γερμανούς στις κάλπες αλλά για να ψηφίσουν την κέντρο-αριστέρα και να ρίξουν “μαύρο”, όπως λένε στην Άγκελα Μέρκελ.
 
Το ενδεχόμενο η χώρα μας να ζητήσει βοήθεια πριν από τις 9 Μαΐου οπότε και θα γίνουν οι δημοτικές εκλογές στην Γερμανία, θα ήταν καταστροφή και όλεθρος για το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε