Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λιακάδα 20 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κίνδυνος από τις νάρκες λόγω των πλημμυρών

Κίνδυνος από τις νάρκες λόγω των πλημμυρών
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 26.06.2010 | 18:30
Πρώτη δημοσίευση: 26.06.2010 | 18:21

Οι ειδικοί στη Βοσνία προειδοποιούν για τον κίνδυνο που μπορούν να αποτελέσουν οι νάρκες, από τον πόλεμο της δεκαετίας του '90, εξαιτίας της μετακίνησής τους από τις πλημμύρες που πλήττουν τις τελευταίες ημέρες το βόρειο τμήμα της χώρας.

"Οι πιο επικίνδυνες περιοχές είναι οι όχθες των ποταμών, πολλοί από τους οποίους υπερχείλισαν τις τελευταίες ημέρες, κυρίως στην περιοχή μεταξύ των πόλεων Ντερβέντα και Μπροντ", μία περιοχή στα βόρεια της χώρας που ήταν θέατρο μαχών κατά τη διάρκεια του πολέμου, δήλωσε ένας υπεύθυνος του βοσνιακού Κέντρου Καταπολέμησης Ναρκών Άντουν Σίνκοβιτς. "Το πρόβλημα είναι ότι οι πλημμύρες μετακινούν το έδαφος και ό,τι υπάρχει σε αυτό, άρα και τις νάρκες. Αυτές οι νάρκες μετακινούνται κάπου, καλύπτονται από χώμα και συχνά δεν γίνονται αντιληπτές", εξηγεί ο Σίνκοβιτς. 

Το Κέντρο Καταπολέμησης Ναρκών καλεί τους πολίτες να μην πλησιάζουν τις όχθες των ποταμών, αλλά και περιοχές κοντά σε ναρκοπέδια, κυρίως όπου που έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις. 

Από το τέλος της βοσνιακής σύγκρουσης περίπου 1.700 άνθρωποι είχαν ατυχήματα με νάρκες, ενώ περίπου 500 από αυτούς σκοτώθηκαν.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook