Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Κίνδυνος ντόμινο στην Ευρωζώνη

Το ”μετέωρο” βήμα της Ιρλανδίας προς τον μηχανισμό στήριξης παρασύρει και την Πορτογαλία.
 

Οι συνεχείς Ιρλανδικές διαψεύσεις περί προσφυγής στον ευρωπαικό μηχανισμό διάσωσης,που έρχονται σε αντίθεση με τις επαναλαμβανόμενες κοινοτικές επιβεβαιώσεις περί του αντιθέτου έχει επιφέρει ”φρενίτιδα” στις αγορές και το ”μάρμαρο” πληρώνουν αδύναμες οικονομίες όπως της Πορτογαλίας.
 
Ενδεικτικό του ”άρρωστου” κλίματος είναι δημοσίευμα των Financial Times που εμφάνιζε τον Πορτογάλο Υπουργό Οικονομικών να δηλώνει πως η χώρα του αντιμετωπίζει αυξημένο κίνδυνο να χρειαστεί να ζητήσει εξωτερική οικονομική βοήθεια.
 
Μπορεί ο Πορτογάλος Υπουργός να διέψευσε το δημοσίευμα διαβεβαιώνοντας πως η Πορτογαλία δεν σχεδιάζει να προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης και δεν υπάρχουν επίσημες ή ανεπίσημες συζητήσεις επί του θέματος όμως η οικονομία της κλυδωνίζεται,ενώ πιέσεις δημιουργούνται και στην Ισπανία.
 
Το κλίμα θα ήταν πολύ καλύτερο εαν σταματούσαν οι φημολογίες για την Ιρλανδία και ανακοινωνόταν επισήμως εαν θα υπαχθεί ή όχι στον ευρωπαικό μηχανισμό στήριξης.
 
Βέβαια οι λόγοι που κάνουν τους Ιρλανδούς αναποφάσιστους είναι αφενός ότι η κρίση τους είναι τραπεζική και αφετέρου ότι βλέπουν την χώρα μας και τρέμουν με τις συνέπειες του μηχανισμού διάσωσης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε