Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

"Κίτρινος συναγερμός" στην Κίνα!

`Κίτρινος συναγερμός` στην Κίνα!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 20.05.2017 | 08:08

Το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο της Κίνας εξέδωσε κίτρινο συναγερμό για υψηλές θερμοκρασίες, καθώς αναμένεται αυτές να φθάσουν έως τους 39 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες βόρειες περιφέρειες της χώρα. Σημειώνεται ότι ο κίτρινος συναγερμός αντιστοιχεί στον χαμηλότερο βαθμό προειδοποίησης.

Το κύμα ζέστης, το οποίο επεκτάθηκε στις περιφέρειες του Βορρά με την εμφάνιση ιστορικά υψηλών θερμοκρασιών σε ορισμένες περιοχές τον Μάιο, θα συνεχίσει να «ψήνει» τη Βόρεια και τη Βορειοανατολική Κίνα, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο.

Ορισμένες περιοχές στην αυτόνομη περιφέρεια της Έσω Μογγολίας αναμένεται να έχουν θερμοκρασίες πάνω από 35 βαθμούς Κελσίου και οι θερμοκρασίες σε ορισμένα μέρη των περιφερειών Λιαονίνγκ και Χεμπέι μπορεί να φθάσουν τους 39 βαθμούς, σύμφωνα με το Μετεωρολογικό Κέντρο, το οποίο σημείωσε ότι η ζέστη θα αρχίσει να υποχωρεί σταδιακά από το Σάββατο.

Τις επόμενες τρεις ημέρες, τα παραθαλάσσια μέρη στην αυτόνομη περιοχή Γκουανγκσί Ζουάνγκ και στις περιφέρειες Χαϊνάν και Γκουανγκντόνγκ θα πληγούν από ισχυρές βροχοπτώσεις ή καταιγίδες, σύμφωνα με την πρόβλεψη της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο