Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Κλαίνε με μαύρο δάκρυ στην Ιταλία

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Όχι οι Ιταλοί, αλλά οι ξένοι ανταποκριτές, χωρίς τον καβαλιέρε οι ειδήσεις εκτός του ότι είναι λίγες, είναι και άνοστες, ούτε σκάνδαλα, ούτε σεξ, ούτε “έξυπνες” ατάκες… μόνο αυστηρώς οικονομικά θέμα.

Κλείνει ο χρόνος και οι ξένοι ανταποκριτές στην Ιταλία προβλέπουν “μαύρο” το 2012, αφού η κυβέρνηση τεχνοκρατών του Μόντι δεν έχει αλατοπίπερο.
Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τον Μάριο, όσο … σούπερ και να ‘ναι σε πάρτι μπουγκαα-μπούγκα, πόσο μάλλον να μιλάει για τη Μέρκελ και να τη λέει στενόκω…
Το χειρότερο για τους ανταποκριτές που συνήθως πληρώνονται με το κομμάτι είναι ότι μια σοβαρή κυβέρνηση παράγει τις μισές ειδήσεις, εντός ή εκτός εισαγωγικών, από μια τύπου… Μπερλουσκόνι.
Ο Μάικλ Ντέι, ανταποκριτής του Independent, λέει μάλιστα:
«Με τον Μπερλουσκόνι υπήρχε πάντα δουλειά. Κάθε φορά που άνοιγε το στόμα του υπήρχε κάτι να γράψεις…Τώρα ο ξένος τύπος…θρηνεί. Με την κυβέρνηση Μόντι δύσκολα φαντάζεται κανείς πάρτι (μπούνγκα-μπούνγκα)…Θα έλεγα ότι θα είναι μια λίγο πιο ήρεμη περίοδος»
«Ποντάραμε στην προσωπικότητα και στις γκάφες του Μπερλουσκόνι. Δεν μας ενδιέφερε ότι πήγαινε σε μια σύνοδο κορυφής (αλλά αυτά που έλεγε)…όπως όταν αποκάλεσε μαυρισμένο τον πρόεδρο Ομπάμα…Η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου…από την σύνταξη μου ζήτησαν να γράψω ένα κομμάτι» λέει ο Γκιγιέρμο Ακουίνο, βραζιλιάνος ανταποκριτής.
Η Κάσι Νες, Γερμανίδα ανταποκρίτρια λέει πως μια… μέρα ξέπυπνησε και οι εφημερίδες άλλαξαν:
«Αυτό που έκανε εντύπωση είναι ότι με το που έφυγε (ο Μπερλουσκόνι) η Ιταλία και η ενημέρωση άλλαξε τελείως…Πλέον βλέπεις στις σελίδες των εφημερίδων σοβαρές, οικονομικές ειδήσεις, αναλύσεις»
Αν έπεσαν και οι πωλήσεις των εφημερίδων δεν ξέρουμε, πάντως οι πολίτες μάλλον δεν έσπευσαν να αγοράσουν … πλερέζες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε