Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Κλείνει κι άλλο την ψαλίδα ο Σαρκοζί! – Πρώτη δημοσκόπηση μετά το φονικό στην Τουλούζ

Αν γινόταν σήμερα ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, ο Νικολά Σαρκοζί να νικούσε τον Φρανσουά Ολάντ.

Η πρώτη δημοσκόπηση που έγινε λίγες μέρες μετά το μακελειό στο εβραϊκό σχολείο της Τουλούζ (τυχαίο) και ενώ ο Γάλλος πρόεδρος έχει κάνει… στροφή προς τα δεξιά, υποσχόμενος δράση κατά των μεταναστών, δείχνει πως η ανάκαμψη του «Σαρκό» συνεχίζεται.

Η δημοσκόπηση της CSA έγινε τη Δευτέρα και την Τρίτη και έδειξε πως ο Σαρκοζί θα κέρδιζε 30% στον πρώτο γύρο και ο Ολάντ 28%, ενώ οι δύο αντίπαλοι ήταν στήθος με στήθος πριν από μία εβδομάδα.

Παρόλο που ο Σαρκοζί προηγείται στον πρώτο γύρο, η δημοσκόπηση έδειξε πως ο Ολάντ εξακολουθεί να προηγείται κατά 8%, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα, στο δεύτερο γύρο που θα διεξαχθεί στις 6 Μαΐου.

Ενώ ο Ολάντ είχε ως τώρα σημαντικό προβάδισμα έναντι του Σαρκοζί, η απάντηση του τελευταίου στην επίθεση της Δευτέρας έχει βελτιώσει την εικόνα του, καθώς η προσοχή της κοινής γνώμης επικεντρώνεται στην ασφάλεια, που είναι παραδοσιακά ένα ατού του προέδρου.

Ο Σαρκοζί εμφανίσθηκε επανειλημμένα στην εθνική τηλεόραση δίνοντας πληροφορίες για την καταδίωξη του δράστη των πυροβολισμών και παριστάμενος σε μια τελετή για τους στρατιώτες που δολοφονήθηκαν, ενώ ο Ολάντ δεν είχε άλλη επιλογή παρά να μείνει στο περιθώριο.

Η δημοσκόπηση της CSA είναι η πρώτη που δείχνει τον Σαρκοζί να αποκτά προβάδισμα δύο μονάδων έναντι του Ολάντ.

Αρκετές άλλες δημοσκοπήσεις τις τελευταίες εβδομάδες είχαν δείξει πως ο Σαρκοζί μειώνει το προβάδισμα του Ολάντ και πως οι προσπάθειές του να εντείνει την προεκλογική εκστρατεία του αποδίδουν καρπούς.

Η δημοσκόπηση της CSA, σε δείγμα 1.000 προσώπων, πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου BFM TV, του ραδιοσταθμού RMC και της εφημερίδας 20 minutes.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παίζει τα προεκλογικά του παιχνίδια ο Σαρκοζί με την τραγωδία της Τουλούζης

Αρνήθηκα να κάνω επίθεση αυτοκτονίας στη Γαλλία, όπως ζήτησε η Αλ Κάιντα, λέει ο δολοφόνος της Τουλούζ

Διαψεύδεται η είδηση της σύλληψης του μακελάρη της Τουλούζ – Παιχνίδια των ΜΜΕ ή των πολιτικών;

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε