Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

“Κλείνει” τα σύνορα η Ελβετία

“Κλείνει” τα σύνορα η Ελβετία
Σύνορα ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 05.12.2009 | 09:47
Πρώτη δημοσίευση: 05.12.2009 | 09:47

Μαχαίρι σε άδειες εργασίας σε μετανάστες λόγω της υψηλής ανεργίας.

Η κυβέρνηση της Ελβετίας ανακοίνωσε ότι θα υποδιπλασιάσει το 2010 το ποσοστό των μεταναστών από χώρες εκτός ΕΕ που θα λαμβάνουν άδειες εργασίας, επικαλούμενη την υψηλή ανεργία και την ένταση του μεταναστευτικού ρεύματος.
Ακόμη, η Ελβετική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τον αριθμό των μεταναστών από χώρες της ΕΕ στους οποίους θα δίνονται άδειες εργασίας και επιφυλάχθηκε για τη χρήση μιας διάταξης που της επιτρέπει να απαγορεύσει σε εργαζόμενους από χώρες-μέλη της Ένωσης να ζητούν εργασία εντός των συνόρων της, για να προστατεύσει την εγχώρια αγορά της.
Για τους εργαζόμενους εκτός Ευρώπης, "θα εκδοθούν το μέγιστο 2.000 άδειες παραμονής και 3.500 προσωρινές άδειες παραμονής για την επόμενη χρονιά, οι μισές από όσες την τρέχουσα χρονιά", ανέφερε κυβερνητικό ανακοινωθέν.
Οι αριθμοί αυτοί θα επανεξεταστούν τον Ιούνιο, κατά το ανακοινωθέν.
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι θα αποφασίσει την επόμενη χρονιά εάν θα ενεργοποιήσει ειδική διάταξη στην κοινοτική νομοθεσία που επιτρέπει στη Βέρνη να επιβάλει προσωρινά περιορισμούς για τους Ευρωπαίους που ζητούν εργασία στη χώρα.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο