Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Κλείνουν Λούβρο, Παναγία των Παρισίων και Πομπιντού!

 

Λουκέτο στα πιο φημισμένα μουσεία και μνημεία του Παρισιού;

 

Ναι αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων και των διοικήσεων τους.
 
Οι απειλές προς την κυβέρνηση Σαρκοζί να βάλουν λουκέτο μέσα στις γιορτές είναι γεγόνος. Το Λούβρο, το Ορσέ, η Παναγία των Παρισίων, αλλά και γνωστά θέατρα όπως η Όπερα και το Οντεόν, απειλούνται από την επέκταση της απεργίας που έχει ξεκινήσει από την περασμένη Δευτέρα στο Κέντρο Πομπιντού.
 
Τα συνδικάτα του προσωπικού στο υπουργείο Πολιτισμού, τα οποία αντιτίθενται στη μείωση του προϋπολογισμού και στην περικοπή θέσεων εργασίας που σχεδιάζει το υπουργείο. Η απεργία θα συνεχιστεί μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου. 

Την ώρα λοιπόν που ο χρόνος για τα Χριστούγεννα και την επέλαση των τουριστών στην Πόλη του Φωτός μετράει αντίστροφα, ένα πιθανό κλείσιμο του Μουσείου του Λούβρου, το οποίο το 2008 προσείλκυσε 8,5 εκατομμύρια επισκέπτες, ή η απαγόρευση της εισόδου στη διάσημη Παναγία των Παρισίων αναμένεται να έχει καταστροφικές συνέπειες για την τουριστική περίοδο.

 
Όμως τα μεγάλα μουσεία, τα μνημεία και τα δημόσια θέατρα του Παρισιού δεν είναι τα μόνα που απειλούνται με κλείσιμο. Αν η απεργία λάβει εθνικό χαρακτήρα, τον ίδιο κίνδυνο αντιμετωπίζουν διάφορες επαρχιακές πόλεις όπου βρίσκονται περίφημοι τουριστικοί προορισμοί όπως η μεσαιωνική πόλη Καρκασόν. Τα συνδικάτα κατηγορούν τον υπουργό Πολιτισμού Φρεντερίκ Μιτεράν ότι αρνείται να διαπραγματευτεί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε