Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Κλειστά αεροδρόμια σε Ισπανία, Μαρόκο και Γαλλία

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Πέντε αεροδρόμια της Ισπανίας παρέμειναν κλειστά λόγω της ηφαιστειακής τέφρας από την Ισλανδία, γεγονός που προκάλεσε την ακύρωση 207 πτήσεων.

 

Οι ισχυροί άνεμοι που έφεραν ακόμα πιό κοντά την ηφαιστειακή τέφρα, οδήγησαν στο κλείσιμο πριν από λίγο και δύο ακόμα ισπανικών αεροδρομίων, αυτών της Μάλαγα και της Γρανάδας. 

Η ισπανική υπηρεσία ελέγχου του εναέριου χώρου ανακοίνωσε ότι θα αρθούν οι απαγορεύσεις πτήσεων από σήμερα το βράδυ στις 23.00 ώρα Ελλάδας.

Και στο Μαρόκο ακυρώθηκαν 250 πτήσεις και έκλεισαν οκτώ αεροδρόμια, λόγω της ηφαιστειακής τέφρας, ανακοινώθηκε σήμερα από το αρμόδιο γραφείο εθνικής αεροπορίας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή τα αεροπλάνα που προέρχονταν από το νότο της Αφρικής, από την περιοχή του Κόλπου και από τη Μέση Ανατολή αναγκάστηκαν να προσγειωθούν είτε στην Φεζ είτε στο Μαρακές, δύο από τους σπουδαιότερους προορισμούς στο Μαρόκο.

Τέλος από τη Γαλλία ανακοινώθηκε ότι ακυρώθηκαν εκατό πτήσεις λόγω έλλειψης ορατότητας από την ηφαιστειακή τέφρα, κυρίως πτήσεις με προορισμό την Ισπανία, το Μαρόκο και την Πορτογαλία, αλλά και κάποιες πτήσεις προς τις ΗΠΑ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε