Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κλειστά και πάλι τα κύρια αεροδρόμια της Ισλανδίας

Κλειστά και πάλι τα κύρια αεροδρόμια της Ισλανδίας
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 27.04.2010 | 21:48
Πρώτη δημοσίευση: 27.04.2010 | 21:26

Λόγω της ηφαιστιακής τέφρας που συνεχίζει να καλύπτει τη χώρα.

"Φαίνεται ότι για όλα τα διεθνή αεροδρόμια, δεν θα υπάρξουν ούτε απογειώσεις ούτε προσγειώσεις απόψε", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, η εκπρόσωπος της πολιτικής αεροπορίας, Γιορντίς Γκουντμουντσντότιρ.

Το κύριο αεροδρόμιο της χώρας, το Κεφλαβίκ έκλεισε από τις 07Η00 GMT λόγω της υψηλής συγκέντρωσης τέφρας, ενώ το λίγο μικρότερο αεροδρόμιο του Ρέικιαβικ έκλεισε λίγο αργότερα.

Στα βόρεια, το αεροδρόμιο του Ακουρέιρι παραμένει ανοιχτό αλλά υπάρχει κίνδυνος να κλείσει μέσα στη νύχτα, υπογράμμισε η εκπρόσωπος της ισλανδικής πολιτικής αεροπορίας. 

Το σύννεφο της ηφαιστειακής τέφρας του Εϊγιαφιατλαγιοκούλ το οποίο έχει καθηλώσει πολλά αεροπλάνα αυτές τις μέρες είναι παχύ ιδιαίτερα στις παράκτιες περιοχές και "τη στιγμή που μιλάμε, τα τέσσερα αεροδρόμια έχουν καλυφθεί από το σύννεφο" σημείωσε η εκπρόσωπος.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι το κλείσιμο μπορεί να είναι μικρής διάρκειας, ενώ οι υπάλληλοι της πολιτικής αεροπορίας ελπίζουν να ξεκινήσουν τη λειτουργία του Κεφλαβίκ τις πρώτες πρωινές της Τετάρτης (αύριο). 

    

   


   Διαδώστε αυτό το άρθρο