Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Κλιμακώνεται η ένταση! Νέα πυραυλική δοκιμή από τον Κιμ Γιονγκ Ουν – Αναμένεται αντίδραση των ΗΠΑ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

– Να αντιδράσει στη νέα αποτυχημένη πυραυλική δοκιμή της Βορείου Κορέας ετοιμάζεται ο Ντόναλντ Τραμπ
– Μέσα στην ημέρα αναμένεται ανακοίνωση νέωων κυρώσεων σε βάρος της Πιονγιανγκ
– Και νέα ναυτικά γυμνάσια στην περιοχή από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους

Η κυβέρνηση Τραμπ ενδέχεται να αντιδράσει στη νέα αποτυχημένη πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας επισπεύδοντας τα σχέδιά της για την επιβολή νέων αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ, συμπεριλαμβανομένων μέτρων τα οποία θα στοχοθετούν συγκεκριμένες βορειοκορεάτικες και κινεζικές νομικές οντότητες, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος των ΗΠΑ υπό τον όρο να μην κατονομαστεί στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Καθώς η Βόρεια Κορέα να συνεχίζει να δρα αψηφώντας τις πιέσεις των ΗΠΑ και του βασικού της συμμάχου, της Κίνας, η Ουάσινγκτον ενδέχεται επίσης να αποφασίσει τη διεξαγωγή νέων ναυτικών γυμνασίων και την ανάπτυξη περισσότερων ναυτικών και αεροπορικών μέσων στην περιοχή σε μια επίδειξη δύναμης, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

«Είναι πιθανό ότι θα μπορούσε να επισπευστεί κάτι», είπε ο αξιωματούχος ερωτηθείς για την επιβολή νέων μονομερών κυρώσεων στην Πιονγκγιάνγκ. «Κάτι που είναι έτοιμο θα μπορούσε να παρθεί από το μεγαλύτερο πακέτο και να επισπευστεί», εξήγησε.

Κατά την ίδια πηγή, η εκτόξευση του πυραύλου είναι μια «πρόκληση» που η αμερικανική κυβέρνηση περίμενε ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν στη Νότια Κορέα την 9η Μαΐου, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ίσως αξιοποιήσει τη δοκιμή για να πιέσει ακόμη περισσότερο το Πεκίνο να συνετίσει τη Βόρεια Κορέα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε