Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Κλιμακώνεται η ένταση! Ρουκέτες έπληξαν την Ιερουσαλήμ

Κλιμακώνεται η ένταση! Ρουκέτες έπληξαν την Ιερουσαλήμ

Το Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας έπληξαν περιοχή της Ιερουσαλήμ και συγκεκριμένα τον οικισμό Gush Etzion, ακριβώς στα νότια της πόλης.

 

Τρεις ρουκέτες έπληξαν περιοχή περίπου 18 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης της Ιερουσαλήμ. Η εκτόξευση ρουκετών κατά της Ιερουσαλήμ είναι σαφής κλιμάκωση των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς και όλα δείχνουν ότι το Ισραήλ δεν θα αποφύγει την χερσαία επέμβαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ ONALERT.GR

Νωρίτερα, τέσσερις Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους νωρίς το βράδυ σήμερα στο νεότερο “κύμα” αεροπορικών βομβαρδισμών της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ, ανέφεραν νοσοκομειακές πηγές και επιβεβαίωσε η οργάνωση Χαμάς στη Γάζα. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο βομβαρδισμός αυτός αφορούσε τον καταυλισμό που βρίσκεται στην περιοχή Μαγάζι, στον κεντρικό τομέα της Λωρίδας Γάζας. ‘Ετσι μόνον σήμερα, αυξήθηκε ήδη στους 28 ο αριθμός των νεκρών στις τάξεις των Παλαιστίνιων μετά από πολύωρους και σφοδρούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε απόψε ότι αποφάσισε να απαγορεύσει την κυκλοφορία πολιτικών οχημάτων σε τρεις κεντρικούς δρόμους που οδηγούν ή συνορεύουν με τη Λωρίδα της Γάζας, κάτι που αποτελεί ένδειξη ότι ενδέχεται να συγκεντρώνονται στρατεύματα στην περιοχή.

Λίγη ώρα νωρίτερα, πολιτικές πηγές ανέφεραν ότι ο υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπάρακ επιδιώκει να εξασφαλίσει την έγκριση της κυβέρνησης για να επιστρατεύσει έως και 75.000 εφέδρους, πιθανότατα στο πλαίσιο των προετοιμασιών για μια χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-μουν κάλεσε σήμερα το Ισραήλ και τη Χαμάς να «σταματήσουν αυτή την επικίνδυνη κλιμάκωση» στη Λωρίδα της Γάζας για να αποφευχθεί περαιτέρω αιματοχυσία στο ισραηλινό έδαφος και στις παλαιστινιακές περιοχές, δήλωσε ο εκπρόσωπός του.

«Ο Γενικός Γραμματέας είναι ιδιαίτερα θορυβημένος για τη συνεχιζόμενη βία στη Γάζα και στο Ισραήλ και ανησυχεί βαθιά για το αυξανόμενο κόστος σε ζωές αμάχων», είπε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Μάρτιν Νεσίρκι. «Οι επιθέσεις με ρουκέτες είναι απαράδεκτες και πρέπει να σταματήσουν αμέσως. Το Ισραήλ πρέπει να ασκήσει την μέγιστη αυτοσυγκράτηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στις επάλξεις 30.000 Ισραηλινοί στρατιώτες για χερσαία επιχείρηση στη Γάζα – Διαδηλώσεις σε Δυτική Όχθη, Ιράν και Κάιρο

Το NewsIt στην εμπόλεμη ζώνη στη Γάζα – Βίντεο από τον πανικό μετά από ισραηλινή επιδρομή
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε