Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

“Κοινή απειλή” η τρομοκρατία για ΗΠΑ και Ευρώπη

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη είναι αντιμέτωπες με μια κοινή απειλή όσον αφορά την τρομοκρατία και πρέπει να αγωνιστούν μαζί κατά του κινδύνου αυτού, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ.

“Πρέπει να μάθουμε περισσότερα ο ένας για τον άλλο. Είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι από τη συνεργασία μας με την Ευρώπη αλλά μπορούμε πάντα να κάνουμε περισσότερα για να προστατεύσουμε τους πολίτες μας”, είπε ο Χόλντερ. “Ακόμα κι αν υπάρχει ένας ωκεανός που μας χωρίζει, γνωρίζουμε ότι αυτοί που θέλουν να βλάψουν τις ΗΠΑ είναι αποφασισμένοι να κάνουν το ίδιο στους ευρωπαίους συμμάχους μας”, τόνισε ο υπουργός.

“Οι άνθρωποι που ζουν και μεγαλώνουν στις χώρες μας και συχνά έχουν και την υπηκοότητα και ξαφνικά μεταμορφώνονται σε τρομοκράτες, αποτελούν ένα ανησυχητικό φαινόμενο “, δήλωσε από την πλευρά του, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι, κατά τη διάρκεια της συνόδου των G6. “Για να αγωνιστούμε κατά του κινδύνου αυτού, οι υπουργοί καθόρισαν μια στρατηγική πρόληψης που βασίζεται στη συνεργασία μεταξύ των χωρών μας και των ΗΠΑ”, πρόσθεσε ο Μαρόνι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε