Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 36 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κοινή γραμμή Ινδίας-Τουρκίας για την τρομοκρατία

Κοινή γραμμή Ινδίας-Τουρκίας για την τρομοκρατία
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 09.02.2010 | 17:19
Πρώτη δημοσίευση: 09.02.2010 | 17:19

Οι δύο χώρες αποφάσισαν να εντείνουν τη συνεργασία τους για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Η Ινδία και η Τουρκία αποφάσισαν να εντείνουν την συνεργασία τους στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και την προώθηση των οικονομικών σχέσεων,ιδιαίτερα στους τομείς της τεχνολογίας και της επιστήμης.

Ο ινδός πρωθυπουργός Μανμοχάν Σινγκ είχε συνομιλίες σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων με τον τούρκο πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ για διμερή,περιφερειακά και διεθνή θέματα,συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων σχετικά με το Αφγανιστάν και την ενεργειακή ασφάλεια,σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

"Η προσδοκία μου από αυτή την επίσκεψη είναι να ανακαλύψει η Τουρκία και η Ινδία η μία την άλλη.Στη πραγματικότητα η διαδικασία ξεκίνησε ήδη και πρέπει να την επιταχύνουμε.Τουρκία και Ινδία έχουν πολλές ομοιότητες.Οι δύο χώρες είναι κοσμικές,έχουμε οικονομία της ελεύθερης αγοράς και οι οικονομίες μας αναπτύσσονται ραγδαία",ανέφερε ο πρόεδρος Γκιουλ που έφθασε την Κυριακή στην Ινδία για πενθήμερη επίσημη επίσκεψη.Θα επισκεφθεί ακόμη τις πόλεις Αγκρα και Μουμπάι και την Παρασκευή θα μεταβεί στην Ντάκα την πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές.

Ο τούρκος πρόεδρος παρατήρησε ότι οι ξεχωριστές σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Πακιστάν δεν θα δημιουργήσουν με κανένα τρόπο εμπόδια για καλύτερες σχέσεις μεταξύ Ινδίας και Τουρκίας,ενώ τόνισε ότι η Ινδία έχει συμβάλλει σημαντικά για την σταθερότητα στο Αφγανιστάν και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα συμμετάσχει σε μία σύνοδο που θα φιλοξενηθεί στη Τουρκία στο τέλος του 2010 για τις εξελίξεις στη χώρα αυτή.

Οι δύο πλευρές υπέγραψαν μία κοινή διακήρυξη σχετικά με την τρομοκρατία και την συνεργασία στους τομείς της τεχνολογίας και επιστήμης.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο