Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κόλαφος η S&P: Aπειλεί με υποβάθμιση όλη την Ευρωζώνη

Κόλαφος η S&P: Aπειλεί με υποβάθμιση όλη την Ευρωζώνη

O οίκος αξιολόγησης φέρεται να έχει προειδοποιήσει την Γερμανία και άλλες 5 χώρες της Ευρώπης ότι θα χάσουν την κορυφαία πιστοληπτική τους αξιολόγηση λόγω της κλιμάκωσης της οικονομικής και πολιτικής αναταραχής.

Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor’s ανακοίνωσε το βράδυ ότι ετοιμάζεται να θέσει σε αρνητική προοπτική τις έξι χώρες της ευρωζώνης που σήμερα βαθμολογούνται με τριπλό Α, δηλαδή βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή βαθμίδα, αλλά και άλλες εννέα ευρωπαϊκές χώρες.

Ο οίκος σημειώνει στην ανακοίνωσή του ότι έθεσε “υπό αρνητική επιτήρηση” το αξιόχρεο 15 χωρών της ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων και της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Φινλανδίας, της Γαλλίας, του Λουξεμβούργου και της Ολλανδίας, δηλαδή των έξι χωρών που βαθμολογούνται με τριπλό Α.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Financial Times, ο οίκος αξιολόγησης έχει προειδοποιήσει τις έξι χώρες για την πιθανή υποβάθμισή τους που υποστηρίζει ότι είναι δικαιολογημένη λόγω της επιδείνωσης της οικονομικής και πολιτικής κρίσης στην ευρωζώνη.

Όσον αφορά τη Γερμανία, ο Standard and Poor’s ανησυχεί για τις “πιθανές επιπτώσεις” που θα έχει “η επιδείνωση των νομισματικών, οικονομικών και πολιτικών προβλημάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Στις 28 Νοεμβρίου ο οίκος αξιολόγησης Moody’s προειδοποίησε επίσης τις ευρωπαϊκές χώρες ότι η ταχεία επιδείνωση της κρίσης χρέους θα έθετε σε κίνδυνο τη βαθμολογία τους.

Διαβάστε επίσης:

Τελειώνει η Ευρώπη που ξέραμε – Μέρκελ και Σαρκοζί τα αλλάζουν όλα – Ποιές είναι οι επιπτώσεις για την Ελλάδα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε