Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Κόλαση με 15 νεκρούς

Πάνω απο 18 άνθρωποι τραυματίστηκαν βαριά από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Βαγδάτη.

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε σημείο ελέγχου κοντά σε ακαδημία εκπαίδευσης της αστυνομίας στη βορειοανατολική Βαγδάτη, ανακοίνωσαν η αστυνομία και νοσοκομειακές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο αριθμός των νεκρών κυμαίνεται από 12 ως 17, ενώ οι τραυματίες είναι από 18 ως 23.

“Βλέπω ανθρώπινα μέλη διασκορπισμένα στο δρόμο και μπότες και αστυνομικούς μπερέδες καλυμμένους με αίμα. Πολλά αυτοκίνητα άρπαξαν φωτιά”, δήλωσε αστυνομικός που εργάζεται στην ακαδημία, στην οδό Πάλεσταϊν της βορειοανατολικής Βαγδάτης.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας του κέντρου επιχειρήσεων της Βαγδάτης δίνουν μικρότερο απολογισμό θυμάτων και ανακοίνωσαν ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και έξι τραυματίστηκαν κατά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στην είσοδο της ακαδημίας της αστυνομίας.

Η επίθεση σημειώνεται σε μια περίοδο σχετικής ηρεμίας. Ωστόσο, η ένταση κλιμακώθηκε την Πέμπτη όταν επιτροπή δικαστών έδωσε λεπτομέρειες για 150 επιθέσεις που, όπως είπε, πραγματοποιήθηκαν από τάγματα θανάτου υπό τις διαταγές του σουνίτη αντιπροέδρου Τάρεκ αλ Χασέμι.

Ο πρωθυπουργός Νούρι αλ Μάλικι είχε ζητήσει τη σύλληψη του Χασέμι τον Δεκέμβριο πυροδοτώντας έτσι πολιτική κρίση.

Διαβάστε επίσης :

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε