Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Κολομβία: Τραγική μοίρα! Ίδιο τέλος με τον πατέρα του ο ήρωας πιλότος [pics, vids]

Κολομβία: Τραγική μοίρα! Ίδιο τέλος με τον πατέρα του ο ήρωας πιλότος [pics, vids]

Το ίδιο τραγικό τέλος με τον πατέρα του επιφύλασσε η ζωή για τον Miguel “Micky” Quiroga, πιλότο της μοιραίας πτήσης της Bolivian Lamia.

Ο 54χρονος Miguel “Micky” Quiroga πετούσε το αεροπλάνο της Bolivian Lamia που συνετρίβη στην Κολομβία με 71 νεκρούς μεταξύ των οποίων και οι παίκτες της ποδοσφαιρικής ομάδας Chapecoense. Όταν ο Miguel αντιλήφθηκε πως τα ηλεκτρικά προβλήματα που προέκυψαν θα οδηγούσαν σε συντριβή, άδειασε τα εναπομένοντα καύσιμα ώστε να μην εκραγεί το αεροπλάνο κατά την πρόσκρουση. Λόγω αυτού εκτιμάται ότι επέζησαν 6 από τους επιβαίνοντες της μοιραίας πτήσης.

Ο πατέρας του Miguel Quiroga, Orlando, όπως έγινε γνωστό, ήταν επίσης πιλότος που πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα το 1963 σε ηλικία 53 ετών. Πέθανε σε συντριβή στο Caravani όταν ο Miguel ήταν μόλις ενός έτους. Λόγω μάλιστα της τεράστιας αγάπης του για το ποδόσφαιρο ένα γήπεδο στη Βολιβία πήρε το όνομά του. Estadio Olimpico Orlando Quiroga.

Ο Miguel μεγάλωσε και θέλησε να ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του, αποκαλύπτοντας πως ο πατέρας του ήταν πηγή έμπνευσής του. “Μετά τον θάνατό του η μητέρα μου Ilse Menacho επέστρεψε στην Cochabamba και μετά από χρόνια παντρεύτηκε τον πιλότο Abraham Prada που δούλευε στην Lloyd Aereo Boliviano (LAB) και μετά ίδρυσε τη δική του εταιρεία. Μεγαλώσαμε μέσα στα αεροπλάνα. Ο μεγαλύτερος αδερφός μου Edgar είναι επίσης πιλότος στην Amaszonas. Είμαι πιλότος, ο ανιψιός μου και ο γιος μου είναι πιλότοι. Είμαστε οικογένεια πιλότων”.

Η πράξη ηρωισμού του Miguel ήταν απόρροια φυσικού ενστίκτου για όσους τον γνώριζαν καλά. Πάντα έβαζε πάνω από όλα τις ζωές των άλλων. Μετά τις σπουδές του, ο Miguel ανέβηκε σε ιεραρχία και ήταν συνιδιοκτήτης της Lamia Corporation. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Lamia Mario Pchecho δήλωσε πως η εταιρεία είχε 3 αεροπλάνα που ανήκαν σε άλλους, ενώ η εταιρεία ήταν του Miguel και του συνεργάτη του Marco Antonio Rocha.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε