Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Κολοσσιαία γκάφα του ηγέτη των γάλλων σοσιαλιστών

Θα μπορούσε να πει κανείς οτι ο Φρανσουά Ολάντ, “δουλεύει” για να γίνει μια μέρα Πρόεδρος της Γαλλίας, όχι ο ίδιος αλλά ο Ντομινίκ Στρος Καν!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Ο Φρανσουά Ολάντ, είναι ο μόνος Σοσιαλιστής ο οποίος θα μπορούσε να επικρατήσει του προέδρου Νικολά Σαρκοζί στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Αυτό, το έδειξαν πρόσφατες δημοσκοπήσεις. Όμως η γκάφα ολκής την οποία έκανε μπορεί να του κοστίσει το ανώτερο πολιτικό αξίωμα.

Ο κ. Ολάντ, ψήφισε χθες, έπειτα από λάθος που έγινε, υπέρ του σχεδίου λιτότητας της κυβέρνησης Σαρκοζί στην ψηφοφορία στη γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Τα πρακτικά της ψηφοφορίας έδειξαν ότι ο Ολάντ, ξέφυγε από τη γραμμή του κόμματός του και τάχθηκε με το συντηρητικό στρατόπεδο της κυβέρνησης Σαρκοζί στη χθεσινή ψηφοφορία για τα μέτρα λιτότητας στην Εθνοσυνέλευση.

Βοηθός του Ολάντ έδωσε μια εξήγηση για το λάθος αυτό: Ο Ολάντ ζήτησε από έναν άλλο Σοσιαλιστή να ψηφίσει για εκείνον κατά την απουσία του και ο συνάδελφός του ψήφισε κατά λάθος “ναι” αντί για “όχι”, τόσο για τον ίδιο όσο και για τον Ολάντ, στην ψηφοφορία αυτή που έγινε ηλεκτρονικά.

Το σχέδιο λιτότητας για την εξοικονόμηση 12 δισεκατομμυρίων ευρώ της κυβέρνησης Σαρκοζί, το οποίο περιλαμβάνει την κατάργηση φοροαπαλλαγών και υψηλότερους φόρους στα μη αλκοολούχα ποτά, εγκρίθηκε χθες από την κάτω βουλή του γαλλικού κοινοβουλίου με 163 ψήφους υπέρ έναντι 97 κατά, επομένως αναμένεται να υιοθετηθεί άνετα από το σύνολο του κοινοβουλίου, κάτι το οποίο θα γινόταν ασχέτως με το αν είχε γίνει αυτό το λάθος.

Ο Ζερόμ Καϊζάκ, ο άνδρας που ανέλαβε να ψηφίσει για τον Ολάντ, είναι επικεφαλής της επιτροπής οικονομικών του κοινοβουλίου και θεωρείται από ορισμένους ως ο πιθανός υπουργός Οικονομικών αν οι Σοσιαλιστές πάρουν την εξουσία μετά τις προεδρικές και τις βουλευτικές εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν ανάμεσα στα τέλη Απριλίου και τις αρχές Ιουνίου του 2012.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε