Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κολυμπούσε ένα χρόνο από την Αμερική στην Αυστραλία

Κολυμπούσε ένα χρόνο από την Αμερική στην Αυστραλία
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 06.12.2012 | 10:06
Πρώτη δημοσίευση: 06.12.2012 | 10:06

Διένυσε 16.668 χιλιόμετρα - σχεδόν 9.000 ναυτικά μίλια - από τη μια άκρη του Ειρηνικού στην άλλη, από το Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ της Αμερικής ως την Αυστραλία. Χρειάστηκε κάτι περισσότερο από ένα έτος για να ολοκληρώσει το ταξίδι του. Ο λόγος για το ρομπότ - κολυμβητή της αμερικανικής εταιρείας Liquid Robotics

Το μοντέλο PacX Wave Glider με την ονομασία Πάπα Μάου - από τον θαλασσοπόρο Πίους «Μάου» Πιαϊλούνγκ από την Μικρονησία - συνέλεξε πολύτιμα στοιχεία για τη θερμοκρασία, την αλμυρότητα και το οικοσύστημα του Ειρηνικού, σύμφωνα με το BBC.

«Το ρομπότ ξεπέρασε θυελλώδεις καταιγίδες, απέκρουσε επιθέσεις καρχαριών, παρέμεινε περισσότερες από 365 ημέρες στη θάλασσα, περιπλανήθηκε γύρω από το Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο και τελικώς έφτασε στον προορισμό του, στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας» ανακοίνωσε η κατασκευάστρια εταιρεία.

Εκτός από το Πάπα Μάου, η Liquid Robotics διαθέτει ακόμη τρία ρομπότ - κολυμβητές. Το ένα αναμένεται να φτάσει στην Αυστραλία στις αρχές του 2013, το δεύτερο κατευθύνεται στην Ιαπωνία ενώ το τρίτο αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα και σταμάτησε στη Χαβάη για επισκευή.

Διαβάστε επίσης:
HAL: Το ρομπότ που δεν φοβάται τη ραδιενέργεια

"Καλώς ήρθατε στον πόλεμο των ρομπότ"! Δείτε φωτογραφίες από τους "πολεμιστές του αύριο"   Διαδώστε αυτό το άρθρο