Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

“Κομανέτσι” η αυστριακή υπουργός Οικονομικών – Αγάπησε ξαφνικά την Ελλάδα

“Κομανέτσι” η αυστριακή υπουργός Οικονομικών – Αγάπησε ξαφνικά την Ελλάδα

Μετά τις κατσάδες από Σόϊμπλε, Μέρκελ αλλά και τον καγκελάριο της χώρας της, η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας άρχισε τις κωλοτούμπες για την Ελλάδα.

«Δεν βρισκόμαστε εδώ για να προκαλούμε κρατικές πτωχεύσεις» τόνισε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ. Μόλις χθες προανήγγειλε, ούτε λίγο ούτε πολύ, την εκδίωξη της Ελλάδας από την Ευρωζώνη,.

Μιλώντας σήμερα στην ολομέλεια της αυστριακής Βουλής η κ. Φέκτερ άφησε να εννοηθεί πως -τουλάχιστον προς το παρόν- η Αυστρία, παρόλες τις αναταράξεις, δεν έχει «ξεγράψει» ακόμη την Ελλάδα.

H υπουργός Οικονομικών επισήμανε πως τα προγράμματα αντιμετώπισης του δημόσιου χρέους έχουν διαμορφωθεί κατά τέτοιον τρόπο, ώστε η Ελλάδα να έχει τη δυνατότητα να βρεθεί μέχρι το 2020 σε επίπεδο που να αντιστοιχεί στο 120 ο/ο του ΑΕΠ και αυτό μπορεί, κατά την άποψή της, να επιτευχθεί.

Για κάτι τέτοιο είναι, όμως, αναγκαίο, όπως η ίδια πρόσθεσε, να υπάρξει σταθεροποίηση της πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα και το οικονομικό περιβάλλον να κερδίσει την εμπιστοσύνη, ενώ η τήρηση των προγραμμάτων θα συνεχίσει, σε κάθε περίπτωση, να ελέγχεται περαιτέρω.

Oι δηλώσεις της κ. Φέκτερ για αποπομπή της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ενωση, ενόχλησαν ακόμη και τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ, της οποίας το επιτελείο – σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα “Εστεράιχ”- ζήτησε να πληροφορηθεί από το γραφείο του Αυστριακού καγκελάριου, Βέρνερ Φάιμαν, αν οι δηλώσεις συνιστούν νέα επίσημη θέση της αυστριακής κυβέρνησης.

Συγχρόνως, η πλευρά της Γερμανίδας καγκελάριου διαμήνυε, πως η εκτόξευση τέτοιων απειλών -όπως της Μαρίας Φέκτερ κατά της Ελλάδας- δεν συνιστούν «καθόλου σωστή» συμπεριφορά απέναντι σε εταίρους στην Ευρωπαική Ενωση.

Ήδη, με χθεσινές δηλώσεις του, ο Αυστριακός καγκελάριος και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν- προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις Φέκτερ- διευκρίνιζ πως η αυστριακή κυβέρνηση δεν συζητά μια αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις της στις Βρυξέλλες, η υπουργός Οικονομικών εξέφραζε την «έκπληξή» της για τον πιθανολογούμενο σχηματισμό κυβέρνησης προσωπικοτήτων στην Ελλάδα, παρατηρώντας χαρακτηριστικά πως «εκείνο που με εκπλήσσει ιδιαίτερα, είναι το ό,τι δεν θα παραμείνει στην εξουσία η τωρινή κυβέρνηση στην Ελλάδα, αλλά θα έλθουν και πάλι νέα πρόσωπα, μια νέα κυβέρνηση τεχνοκρατών και θα πρέπει και πάλι να ξεκινήσουμε από τον Αδάμ και την Εύα και να εξηγούμε, πώς πρέπει να τηρηθεί η συμφωνία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θα ”κλάψει” 395 δις ευρώ η ευρωζώνη εαν βγει η Ελλάδα από το ευρώ

“Μία έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη πρέπει να αποφευχθεί με κάθε κόστος”

 

Ακόμη και τη Μέρκελ εξόργισε η απειλή Φέκτερ να μας διώξει από την ΕΕ!

 

Σόϊμπλε: Η λέξη επαναδιαπραγμάτευση δεν είναι στο λεξιλόγιό μου

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε