Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Κονγκό: Νεκρός υπερασπιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Νεκρός βρέθηκε γνωστός υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα.

 

Ο Φλοριμπέρ Τσεμπεγιά, ηγετικό στέλεχος οργάνωσης προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κονγκό, βρέθηκε νεκρός στα προάστια της πρωτεύουσας της χώρας, σύμφωνα με μια ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας και τις δηλώσεις ενός ανώτατου αξιωματούχου της εγχώριας αστυνομίας χθες Τετάρτη.
 
Ο Τσεμπεγιά, επικεφαλής του εθνικού δικτύου των ΜΚΟ για τα ανθρώπινα δικαιώματα και της οργάνωσης Φωνή για όσους δεν έχουν Φωνή (Voice of the Voiceless, VSV), βρέθηκε νεκρός από άγνωστα αίτια μετά την κλήση που έλαβε να συναντηθεί με τον επικεφαλής της αστυνομίας της ΛΔ Κονγκό στην Κινσάσα το απόγευμα της Τρίτης, σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Αμνηστίας.
 
“Μας προκαλεί κατάπληξη και φρίκη ο ύποπτος θάνατος ενός τόσο εξέχοντος και αξιοσέβαστου υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”, σημείωσε η Βερονίκ Ομπέρ, στέλεχος του προγράμματος της Διεθνούς Αμνηστίας για την Αφρική.
 
Η Ομπέρ είπε ότι ο Τσεμπεγιά είχε υποστεί κακομεταχείριση από τις αρχές στο παρελθόν.
 
Ο Ζαν ντε Ντιε Ολεκό, επικεφαλής της αστυνομίας στη ΛΔ Κονγκό, δήλωσε ότι ο Τσεμπεγιά βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του και πρόσθεσε ότι διεξάγεται έρευνα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε