Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Κωνσταντινούπολη: 16 μέρες κάτω από τη… μύτη τους ο μακελάρης – Χρησιμοποιούσε για κάλυψη το γιό του και τρεις γυναίκες

Κωνσταντινούπολη: 16 μέρες κάτω από τη… μύτη τους ο μακελάρης – Χρησιμοποιούσε για κάλυψη το γιό του και τρεις γυναίκες

– Στα χέρια των τουρκικών αρχών 16 μέρες μετά το μακελειό ο δράστης της σφαγής στο Reina την Πρωτοχρονιά
– Κρυβόταν σε σπίτι που βρίσκεται 40 χιλιόμετρα μακριά από το club που αιματοκύλησε
– Αντιστάθηκε της σύλληψης και στις φωτογραφίες φαίνεται χτυπημένος, γεμάτος αίματα και μώλωπες
– Είχε μαζί του τον 4χρονο γιο του – Τον είχαν εντοπίσει εδώ και 4-5 μέρες αλλά περίμεναν για να τον συλλάβουν
– 1.000 αστυνομικοί πήραν μέρος στην επιχείρηση της σύλληψής του

Ένα ανθρωποκυνηγητό που ξεκίνησε τις πρώτες ώρες του 2017, λίγο αφού ο μακελάρης του Reina κατάφερε να ξεγελάσει τους πάντες και να φύγει ανενόχλητος από το club όπου μια ώρα μετά την αλλαγή του χρόνου είχε εισβάλει και είχε θερίσει 39 ζωές στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους. Από το βράδυ της Δευτέρας (16.01.2017) ο Αμπντουκαντίρ Μασαρίποφ ή Αμπού Μοχάμεντ Χορασάνι βρίσκεται στα χέρια των τουρκικών αρχών.

Οι φωτογραφίες της σύλληψής του, με το πρόσωπό του ματωμένο και μπλαβιασμένο από τα χτυπήματα που δόθηκε κάνουν το γύρο του κόσμου. Αντιστάθηκε της σύλληψης μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ. Αλλά πιστεύει κανείς πως και να μην είχε αντισταθεί, το πρόσωπό του θα είχε διαφορετική εικόνα;

Ο άνθρωπος που έγινε ο Νο1 καταζητούμενος στην Τουρκία από τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς έχει πια συλληφθεί. Αποκαλύπτεται πως όλο αυτό το διάστημα που τον καταζητούσαν, εκείνος κρυβόταν κάτω από τη μύτη των τουρκικών αρχών. Σε μια περιοχή της Κωνσταντινούπολης, την Εσενγιούρτ, μόλις 40 χιλιόμετρα από το club Reina τον έπιασαν το βράδυ της Δευτέρας. Είχε χρησιμοποιήσει κι άλλα σπίτια φίλων του στην πόλη για να κρυφτεί. Αλλά δεν έφυγε πότε από την Κωνσταντινούπολη, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα είναι μέχρι τώρα γνωστά…

Το σπίτι όπου συνελήφθη ο Ουζμπέκος μακελάρης ανήκει σε φίλο του, έναν Κιργίζιο ο οποίος επίσης συνελήφθη και μάλιστα σε μια από τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα φαίνεται πεσμένος στο πάτωμα με τα χέρια πίσω από την πλάτη κι έναν αστυνομικό να του πατάει το κεφάλι. Μαζί με τον μακελάρη ήταν ο μόλις 4χρονος γιος του, τρεις γυναίκες και ο άνδρας. Με αυτούς κυκλοφορούσε πάντα για να μην κινεί υποψίες και τους χρησιμοποιούσε ως την κάλυψή του για να μην εντοπιστεί από τις αρχές.

Η αποκάλυψη πως όλο το διάστημα μετά την επίθεση της Πρωτοχρονιάς ο Ουζμπέκος μακελάρης βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη καταρρίπτει τα όσα είχαν ακουστεί το προηγούμενο διάστημα, πως είχε διαφύγει σε ελληνικά νησιά ή είχε γυρίσει στη Συρία για να ενταχθεί στις τάξεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Μαζί με τον Μασαρίποφ συνελήφθησαν οι τρεις γυναίκες και ο άνδρας που ήταν μαζί του. Ο άνδρας είναι από το Κιργιστάν και οι γυναίκες από τη Σομαλία, την Αίγυπτο και τη Σενεγάλη, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.

Οι τουρκικές αρχές, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, είχαν εντοπίσει τον μακελάρη του Reina εδώ και 4-5 μέρες αλλά δεν έκαναν επιχείρηση για τη σύλληψή του νωρίτερα καθώς ήθελαν να παρακολουθήσουν τις κινήσεις του. Στην επιχείρηση σύλληψης εκτός από τις δυνάμεις της αστυνομίας πήραν μέρος και άνδρες των μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ).

Τα video της σύλληψης

Όπως γράφει η Hurriyet, την περασμένη Κυριακή (15.01.2017) η αστυνομία είχε κάνει έφοδο σε σπίτι στη συνοικία Σιλιβρί, το οποίο επίσης υπήρχαν πληροφορίες πως χρησιμοποιούσε ως κρυψώνα ο μακελάρης. Εκεί, βρήκαν το ποσό των 150.000 δολαρίων, το οποίο επρόκειτο να πάρει ο Μασαρίποφ, ίσως ακόμη και για να διαφύγει από την Τουρκία, αλλά εξαιτίας του ανθρωποκυνηγητού, δεν κατάφερε ποτέ να πάρει στα χέρια του τα χρήματα.

Φυσικά, η σύλληψη του δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης με τους 39 νεκρούς και τους 69 τραυματίες στο club Reina στη συνοικία Ορτακιόι τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς δεν ήταν δυνατόν να μη σχολιαστεί από την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας. Με τον Ερντογάν να περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να στείλει τα μηνύματά του, ήταν ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Νουμάν Κουρτουλμούς, που συνεχάρη πρώτος την τουρκική αστυνομία.

“Συγχαίρω την αστυνομία μας για τη σύλληψη του δράστη της σφαγής στο Ορτάκιοϊ. Ο πόλεμος μας με την τρομοκρατία και τις δυνάμεις πίσω από αυτή, θα συνεχιστεί μέχρι τέλους”, έγραψε στο Twitter, ο Κουρτουλμούς, που εκτελεί και καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου της τουρκικής κυβέρνησης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε