Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κωνσταντινούπολη: Ήθελε να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερους ο μακελάρης – Οι ειδικές σφαίρες και το “κόλπο” με τους γεμιστήρες

Κωνσταντινούπολη: Ήθελε να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερους ο μακελάρης – Οι ειδικές σφαίρες και το “κόλπο” με τους γεμιστήρες

– Τον περασμένο Νοέμβριο έφτασε ο μακελάρης του Reina στην Τουρκία από τη Συρία
– Είχε μαζί του ως κάλυψη τη γυναίκα και τα παιδιά του
– Πήγε με ταξί στο Reina, αλλά σταμάτησε νωρίτερα και περπάτησε επί τρία λεπτά
– Η τακτική των ειδικών δυνάμεων που χρησιμοποίησε για να μην αλλάζει συνέχεια γεμιστήρες
– Χρησιμοποίησε διατρητικές σφαίρες που μπορούν να διαπεράσουν 2 και 3 ανθρώπινα σώματα

Κάθε μέρα που περνά έρχεται στο φως και μια νέα σοκαριστική αποκάλυψη για τον τρόπο που έδρασε ο μακελάρης του Reina, ο νεαρός άνδρας που έβγαζε χαμογελαστός selfies στην πλατεία Ταξίμ λίγες μέρες πριν από το λουτρό αίματος της Πρωτοχρονιάς. Οι τουρκικές αρχές ξέρουν την ταυτότητα του δράστη, που έφτασε στο Ικόνιο της Τουρκίας από τη Συρία τον Νοέμβριο του 2016 και για να μην κινήσει υποψίες χρησιμοποίησε ως κάλυψη τη γυναίκα και τα παιδιά του.

Εκείνο που σοκάρει περισσότερο απ’ όλα είναι η επιβεβαίωση πως ο δράστης ήθελε να προκαλέσει όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα. Και είχε την εκπαίδευση και τη γνώση για να το πετύχει αυτό. Προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι τουρκικές αρχές.

Αφού εξέτασαν εκατοντάδες κάμερες ασφαλείας σε όλους τους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, διαπίστωσαν την πορεία του δράστη προς το κλαμπ το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, λίγα λεπτά αφού είχε αλλάξει ο χρόνος και εκατοντάδες άνθρωποι βρίσκονταν στο Reina για να γιορτάσουν το νέο χρόνο.

Όπως φαίνεται από video, ο μακελάρης πήγε με ταξί μέχρι ένα σημείο κοντά στο κλαμπ. Πήρε το ταξί από την Ζεϊτίνμπουρνου περίπου τα μεσάνυχτα. Έφτασε κοντά στο κέντρο περίπου στις 1:15 ώρα Τουρκίας, περπάτησε και περπάτησε απόσταση τριών λεπτών για να φτάσει στο Reina. Εκεί, έβγαλε το όπλο από το σάκο του και μπήκε στο κέντρο πυροβολώντας και σκοτώνοντας. Αυτός είναι όπως τονίζουν οι Αρχές ο τρόπος εισόδου που χρησιμοποιούν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους όταν εισέρχονται σε χώρους με πολύ κόσμο.

Μάλιστα από τα ευρήματα διαπιστώθηκε ότι ο δράστης είναι κάνει τα πάντα για να εξασφαλίσει πως να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Είχε κολλήσει με ταινία τους γεμιστήρες ανά δύο για να ελαχιστοποιήσει τον χρόνο αλλαγής τους όταν άδειαζαν, κάτι που κάνουν οι ειδικές δυνάμεις. Επίσης από τους κάλυκες που βρέθηκαν διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποίησε διατρητικές σφαίρες, οι οποίες από μικρή απόσταση μπορούν να διαπεράσουν δύο ή και τρία ανθρώπινα σώματα αυξάνοντας τον αριθμό των θυμάτων.

Όλα αυτά ενώ το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δολοφόνου 39 ανθρώπων συνεχίζεται σε όλη την Κωνσταντινούπολη, αλλά και την Προύσα. Το βράδυ της Δευτέρας (02.01.2017) έγιναν επιχειρήσεις σε διάφορα σημεία της Κωνσταντινούπολης από ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας και ύστερα από καταγγελίες πολιτών ότι είδαν το δράστη.

Η μεγαλύτερη από τις επιχειρήσεις έγινε στο Ζεϊτίνμπουρνου σε διάφορα σπίτια που διαμένουν πρόσφυγες και φίλα προσκείμενοι στην οργάνωση ISIS. Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν και ελικόπτερα της αστυνομίας. Έγιναν προσαγωγές ατόμων με τα οποία είχε έλθει σε επαφή ο δολοφόνος του Ορτάκιοϊ. Ανάμεσα στους προσαχθέντες και η οικογένεια του φερόμενου ως δράστη είναι μεταξύ των προσαχθέντων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε