Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Κόντρα με φόντο τις προεδρικές εκλογές – Τραμπ: «Ο Ομπάμα δε γεννήθηκε στη Χαβάη!»

ΦΩΤΟ REUTERS

Ο Ντοναλντ Τραμπ είναι πασίγνωστος, πάμπλουτος και εκκεντρικός. Και δεν αποκλείεται να είναι και αντίπαλος του Μπάρακ Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές του 2012. Για αυτό και προκαλεί… αίσθηση από τώρα.

Ο Τραμπ δεν αποκλείεται να πάρει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του 2012. Εκεί, από πλευράς Δημοκρατικών, θα βρει αντίπαλό του τον σημερινό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα.

Ο οποίος τις τελευταίες μέρες έχει βρεθεί στο στόχαστρο του Αμερικανού μεγιστάνα. Μέσω της προσωπικής του εκπομπής αλλά και μέσω συνεντεύξεων, ο Τραμπ αμφισβήτησε ανοιχτά το ότι ο Ομπάμα έχει γεννηθεί στη Χαβάη και έχει γεννηθεί στην Κένυα. Αν αυτό ισχύει, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει θέσει παράνομα υποψηφιότητα, καταπατώντας το Σύνταγμα και μπορεί να εκπέσει του αξιώματός του.

«Θα ήθελε να μου δείξει το πιστοποιητικό γεννήσεώς του» δήλωσε ο Τραμπ στο NBC News και ευχήθηκε ο Ομπάμα να μπορεί να του το δείξει! Αν και οι αρχές της Χαβάης επιβεβαίωσαν ότι ο πρόεδρος έχει γεννηθεί στην Πολιτεία, ο Τραμπ θέλει κι άλλες αποδείξεις.

Τόνισε δε ότι η διακυβέρνηση Ομπάμα είναι μια από τις χειρότερες. «Θα ήθελα να τα πάει καλά. Αλλά η χώρα πάει κατά διαόλου. Ο κόσμος γελάει μαζί μας! Δε θα γελάνε αν εκλεγώ εγώ πρόεδρος», είπε.

Πάντως, δεσμεύτηκε ότι αν πάρει το χρίσμα από τους Ρεπουμπλικάνους και τεθεί αντιμέτωπος με τον νυν πρόεδρο για το Οβάλ Γραφείο, δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο θέμα στην προεκλογική τους διαμάχη.

Δείτε απόσπασμα από τη συνέντευξη Τραμπ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε