Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Κοριτσάκι – “μόγλης”: Η ιστορία της 8χρονης είναι ακόμη σκοτεινότερη

Κοριτσάκι – “μόγλης”: Η ιστορία της 8χρονης είναι ακόμη σκοτεινότερη

Η ανακάλυψη ενός μικρού κοριτσιού που φέρεται να ζούσε στα δάση της Ινδίας με πιθήκους, έκανε γρήγορα τους δημοσιογράφους να της προσδώσουν το προσωνύμιο “κορίτσι – μόγλης”. Η ιστορία, όμως, πίσω από τη ζωή της 8χρονης φαίνεται πως είναι ακόμη πιο θλιβερή.

Στα τέλη της εβδομάδας, έγινε γνωστό πως το κορίτσι, που είναι περίπου οκτώ ετών, βρέθηκε από ορειβάτες τον περασμένο Ιανουάριο και ζούσε με μαϊμούδες και πιθήκους στο δάσος. Φέρεται να ήταν γυμνή και να κινούνταν χρησιμοποιώντας χέρια και πόδια όπως τα ζώα.

Το ανήλικο κορίτσι ούρλιαζε σε μια προσπάθεια επικοινωνίας και οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως οι αστυνομικοί χρειάστηκαν κυριολεκτικά να παλέψουν με τους πιθήκους για να τη σώσουν.

Τα ΜΜΕ δεν άργησαν να τη χαρακτηρίσουν “μόγλη” λόγω των ομοιοτήτων της με την ιστορία του “The Jungle Book” του Rudyard Kipling που έγραφε για την ιστορία ενός αγοριού που ανατράφηκε από λύκους, σύμφωνα όμως με τις νεότερες πληροφορίες που βλέπουν το “φως” της δημοσιότητας, η ιστορία της είναι πραγματικά τραγική.

Ανατροπή

Γιατροί που την εξέτασαν θεωρούν πως πάσχει από διανοητικές και κινητικές αναπηρίες και πιθανότατα εγκαταλείφθηκε στο δάσος από τους ανθρώπους που τη φρόντιζαν.

Οι νέες πληροφορίες λένε πως το κορίτσι βρέθηκε τελικά κοντά σε ένα δρόμο που βρίσκεται στο δάσος και όχι ζώντας στο δάσος, ενώ παρόλο που υπήρχαν κοντά της μαϊμούδες, οι δασοφύλακες είναι κατηγορηματικοί πως “δεν βρέθηκε ποτέ να ζει με τις μαϊμούδες”.

Εκπρόσωπος της αρμόδιας υπηρεσίας θεωρεί πως η οικογένειά της γνώριζε πως η μικρή δεν μπορούσε να μιλήσει και ίσως την εγκατέλειψαν κοντά στο δρόμο που τελικά βρέθηκε. “Αν ζούσε με μαϊμούδες, αυτό θα ίσχυε μόνο για λίγες ημέρες, όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Από την πρώτη στιγμή που θα δεις το κορίτσι, είναι ξεκάθαρο πως είναι οκτώ ή εννέα ετών, αλλά οι εκφράσεις του προσώπου της δείχνουν πως πάσχει από αναπηρίες όχι μόνο διανοητικές, αλλά και κινητικές“, τονίζει χαρακτηριστικά.

Το δάσος παρακολουθείται από δασοφύλακες αλλά και κλειστό κύκωμα τηλεόρασης και μοιάζει απίθανο να μπορούσε να επιβιώσει για καιρό σε αυτό το περιβάλλον χωρίς κάποιος να την έχει δει.

Στην Ινδία, οι άνθρωποι δεν προτιμούν κόρες και το συγκεκριμένο παιδί έχει διανοητικά προβλήματα. Συνεπώς όλα τα στοιχεία δείχνουν πως απλά εγκαταλείφθηκε“, λέει ο επικεφαλής του νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε η μικρή.

Όταν βρέθηκε συμπεριφερόταν βίαια. Δεν πήγαινε στην τουαλέτα, δεν επικοινωνούσε κι έτσι υπήρξαν υποθέσεις πως ζούσε στη ζούγκλα για καιρό“, λέει ένας άλλος γιαρός και συνεχίζει:

“Η ταχεία βελτίωση που επέδειξε όμως αφότους της παρασχέθηκε φροντίδα στο νοσοκομείο, μας έχει οδηγήσει στο να πιστεύουμε πως ανατράφηκε από ανθρώπους. Η ουσία είναι πως η οικογένειά της δεν ήθελε να τη φροντίζει”, λέει η Ranjana Kumari, επικεφαλής κινήματος που εργάζεται για την προστασία των ανήλικων κοριτσιών σε μια κοινωνία όπου οι εκτρώσεις συνεχώς αυξάνονται…

Το κορίτσι θα μεταφερθεί τις επόμενες ημέρες σε ένα ίδρυμα για να συνεχιστεί η φροντίδα της.

Πηγή: theguardian.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε