Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Κοροϊδεύουν τον κόσμο με την φωτογραφία του μπιν Λάντεν

Κοροϊδεύουν τον κόσμο με την φωτογραφία του μπιν Λάντεν
– Η CIA λέει πως τις επόμενες ώρες θα δημοσιεύσει φωτογραφίες
– Ο Λευκός Οίκος λέει πως δεν υπάρχει τέτοια απόφαση
– Δίνουν και παίρνουν οι ψεύτικες φωτογραφίες του Λάντεν
– Τελικά σκότωσαν ή όχι τον Νο1 Άραβα τρομοκράτη;

Το έλα να δεις γίνεται με τις φωτογραφίες του Οσάμα μπιν Λάντεν που κάνουν πλέον και τον κόσμο να αμφισβητεί το κατά πόσο ο μπιν Λάντεν είναι νεκρός. Ένα θρίλερ παίζεται εδώ και δύο μέρες με ψεύτικες φωτογραφίες να δημοσιεύονται σε μέσα ενημέρωσης ενώ αμερικανικές αρχές αρνούνται να τις δώσουν στην δημοσιότητα λέγοντας πως είναι…πολύ σκληρές για να τις δει κάποιος.
 
Η αμηχανία και η έλλειψη συνεννόησης φαίνεται ότι συνεχίζονται στις τάξεις των αμερικανών αξιωματούχων σε σχέση με την υπόθεση του θανάτου του Άραβα τρομοκράτη Οσάμα μπιν Λάντεν.
 
“Έτσι ενώ ο νέος διευθυντής της CIA, δήλωσε την Τρίτη στο δίκτυο NBC, ότι σίγουρα η κυβέρνηση τις επόμενες ώρες θα δημοσιοποιήσει μια φωτογραφία του νεκρού ηγέτη της Αλ Κάϊντα, ο Λευκός Οίκος επανέλαβε τη θέση ότι δεν υπάρχει απόφαση για κάτι ανάλογο, προς το παρόν.
 
” Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι η κυβέρνηση εξετάζει τον καλύτερο τρόπο για να το κάνει, αλλά δε νομίζω ότι υπάρχει αμφιβολία ότι, οπωσδήποτε κάποια φωτογραφία θα δημοσιοποιηθεί “, λέει χαρακτηριστικά ο Λέον Πανέτα σε κάποιο στιγμιότυπο της μαγνητοσκοπημένης νωρίτερα κατά τη διάρκεια της Τρίτης, συνέντευξης που παραχώρησε στο NBC.
 
Αργότερα όμως εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου όταν ρωτήθηκε για την επισήμανση του διευθυντή της CIA, δήλωσε ότι δεν έχει ληφθεί καμιά απόφαση σχετικά με τη δημοσιοποίηση φωτογραφίας του νεκρού Οσάμα μπιν Λάντεν.
 
Χθες ένα ανώνυμος χρήστης μετέδωσε μια φωτογραφία του νεκρού Μπιν Λάντεν που όμως αποδείχθηκε και αυτή κάλπικη και τα νεύρα των περισσοτέρων χτύπησαν κόκκινο από την έλλειψη σεβασμού προς τους πολίτες από τις αμερικανικές αρχές. (Δείτε εδώ την είδηση με την ψεύτικη φωτογραφία)

 Αυτός που θα διαδεχθεί τον Οσάμα μπιν Λάντεν στην ηγεσία της αλ Κάιντα θα είναι ο νέος εχθρός Νο 1 της Αμερικής προειδοποίησε ο διευθυντής της CIA Λίον Πανέτα σε συνέντευξή του στο CBS.

    Το Νο 2 της τρομοκρατικής οργάνωσης, ο Αιγύπτιος Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι είναι το πιθανότερο να διαδεχτεί τον μπιν Λάντεν, αλλά αυτό δεν θα γίνει τόσο γρήγορα αφού ο Ζαουάχρι ανησυχεί περισσότερο για την ασφάλειά του μετά την επιχείρηση των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στο Πακιστάν που οδήγησε στο θάνατο του μπιν Λάντεν.

    Ο Πανέτα επισήμανε πως το γεγονός ότι δεν είχε οριστεί επισήμως ο νέος ηγέτης της οργάνωσης είναι υπέρ των Ηνωμένων Πολιτειών.

    “Πιστεύουμε πως αυτό θα μας προσφέρει ορισμένες ευκαιρίες να συνεχίσουμε τις επιθέσεις όσο τα μέλη της αλ Κάιντα συζητούν για το ποιός θα αντικαταστήσει τον μπιν Λάντεν”, τόνισε.

    “Αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι όποιος και αν πάρει τη θέση του θα είναι πρώτος στο κατάλογό μας”, πρόσθεσε ο αρχηγός της CIA.

    Ο Πανέτα δήλωσε επίσης πως η αμερικανική κυβέρνηση δεν διαθέτει πληροφορίες που να δείχνουν ότι οι πακιστανικές αρχές γνώριζαν που κρύβεται ο μπιν Λάντεν, αλλά χαρακτήρισε τις σχέσεις ΗΠΑ-Πακιστάν “πολύπλοκες και δύσκολες”.

Πάντως κερδισμένοι από την όλη υπόθεση φαίνεται πως είναι τα μέσα ενημέρωσης. Κόκκινο στην τηλεθέαση, όπως άλλωστε αναμενόταν, χτύπησε η ανακοίνωση της εκτέλεσης του ηγέτη της Αλ Κάϊντα αργά το βράδυ της Κυριακής στις ΗΠΑ.
 
Συγκεκριμένα περισσότεροι από 56 εκατομμύρια Αμερικανοί παρακολούθησαν το τηλεοπτικό διάγγελμα του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, σχετικά με την επιχείρηση του επίλεκτου στρατιωτικού σώματος των ΗΠΑ, που κατέληξε στο θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν, σύμφωνα με εκτιμήσεις δεδομένων που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τρίτη.
 
Παρά το προχωρημένο της ώρας την Κυριακή, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, και τη σύντομη ειδοποίηση του τηλεοπτικού κοινού πριν από το προεδρικό διάγγελμα, η ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα προσέλκυσε το ενδιαφέρον περισσότερων θεατών από ότι οι δύο προηγούμενες ομιλίες των ετήσιων αναφορών για την Κατάσταση του Έθνους, από τον Αμερικανό πρόεδρο.
 
Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία μετρήσεων Νίλσεν, 56,6 εκατομμύρια Αμερικανοί τηλεθεατές, στήθηκαν μπροστά στους δέκτες τους για να δουν και να ακούσουν τον Αμερικανό πρόεδρο, να αναγγέλλει, δέκα χρόνια μετά τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους στη Νέα Υόρκη, την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, το θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάϊντα που θεωρείται υπεύθυνη για τη μεγαλύτερη καταστροφή εντος Αμερικανικού εδάφους.
 
Χαρακτηριστικά το παραπάνω ποσοστό είναι υπερδιπλάσιο εκείνου των 25,6 εκατομμυρίων τηλεθεατών που είχαν δει σε εθνικό επίπεδο τον πρόεδρο Ομπάμα να τους ανακοινώνει την ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του καθεστώτος του Καντάφι, το Μάρτιο.
 
Η πρώτη Αναφορά στο Έθνος του προέδρου Ομπάμα, τον Ιανουάριο του 2010 είχε συγκεντρώσει τα βλέμματα 48 εκατομμυρίων τηλεθεατών. Αυτό το ποσοστό υποχώρησε κατά 11%, στα 42,8 εκατομμύρια τηλεθεατές το 2011. Συγκριτικα, το τηλεπαιχνίδι ” Αμερικανικό Είδωλο “, πού αποτελεί την πιο δημοφιλή εκπομπή στην αμερικανική τηλεόραση συνήθως συγκεντρώνει 25 εκατομμύρια πιστούς σε κάθε του επεισόδιο.
 
Η ανακοίνωση του θανάτου του μπιν Λάντεν ταυτόχρονα από εννέα τηλεοπτικά δίκτυα “ζωντανά”, από τον πρόεδρο Ομπάμα, έστειλε εκατομμύρια αμερικανούς στους δρόμους να πανηγυρίζουν, έξω από τον Λευκό Οίκο, στο κουφάρι των πεσμένων Δίδυμων Πύργων στη Νέα Υόρκη και στην Τάιμς Σκουέρ.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το σκάνδαλο μιας φωτογραφίας – Πως ένας νεκρός έγινε «ο νεκρός μπιν Λάντεν»

Παίζουν με τη διεθνή κοινή γνώμη οι ΗΠΑ – «Αποτρόπαιες οι φωτογραφίες, ακόμη σκεφτόμαστε αν θα τις δημοσιεύσουμε»

Η… ήσυχη ζωή του Λάντεν στο Πακιστάν

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε