Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Κορυφώνεται η ένταση στη Μ.Ανατολή – Νέο αίμα στη Γάζα

Κορυφώνεται η ένταση στη Μ.Ανατολή – Νέο αίμα στη Γάζα

Φονικά πυρά στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ η ένταση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής χτυπά κόκκινο, μετά την σύγκρουση Ισραήλ – Λιβάνου που ξύπνησε μνήμες από τον πόλεμο του 2006. (Video)

Τα ξημερώματα της Τετάρτης ένας Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή του, από ισραηλινά πυρά στη Λωρίδα της Γάζας. Άλλος ένας τραυματίστηκε. Το νέο αιματηρό περιστατικό έγινε στη Χαν Γιουνίς, στο νότιο τομέα της Γάζας, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές.

Χτες το βράδυ συνεκλήθη εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το επεισόδιο στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου, που στοίχισε τη ζωή σε τρεις λιβανέζους στρατιώτες, έναν λιβανέζο δημοσιογράφο και έναν ισραηλινό αξιωματικό.

Το επεισόδιο έγινε όταν ισραηλινή περίπολος προσπάθησε να ξεριζώσει ένα δέντρο από την ουδέτερη περιοχή που ελέγχει ο ΟΗΕ. Σύμφωνα με το λιβανικό στρατό, οι ισραηλινοί δεν ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις των ανδρών του ΟΗΕ να αποχωρήσουν με αποτέλεσμα ο λιβανικός στρατός να παρέμβει. Ο ΟΗΕ έκανε έκκληση και στις δύο πλευρές να μείνουν στη συμφωνία με την οποία τερματίστηκε ο πόλεμος του 2006.

“Στην ισραηλινή πλευρά

Η ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στον νότιο Λίβανο ανακοίνωσε ότι οι ισραηλινοί στρατιώτες βρίσκονταν στην ισραηλινή πλευρά της “γαλάζιας γραμμής” όταν ξέσπασαν οι χθεσινές συγκρούσεις κατά τις οποίες σκοτώθηκαν τρεις Λιβανέζοι και ένας Ισραηλινός.

Η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ διαπίστωσε ότι τα δένδρα, η κοπή των οποίων προκάλεσε τις συνορικές συγκρούσεις ανάμεσα σε λιβανέζους και ισραηλινούς στρατιώτες, βρίσκονταν νότια της “γαλάζιας γραμμής”, στην ισραηλινή πλευρά, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στον Λίβανο αντισυνταγματάρχης Νάρες Μπατ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε