Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ 12 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κοσμοσυρροή για τον ασθενή γκουρού

Κοσμοσυρροή για τον ασθενή γκουρού
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 10.04.2011 | 19:00
Πρώτη δημοσίευση: 10.04.2011 | 19:00

Η πόλη Πουταπάρτι της Ινδίας ξαφνικά γέμισε κόσμο. Και μάλιστα, επειδή τα ξενοδοχεία δεν φτάνουν, πολλοί κοιμούνται στα πεζοδρόμια.

Ο λόγος; Η νοσηλεία ενός παγκοσμίως διάσημου ινδού γκουρού, τον οποίο οι οπαδοί του θεωρούν θεό. Πλήθη πιστών συγκεντρώθηκαν στην πόλη και προσεύχονται για τη γρήγορη ανάρρωσή του.

Ο Σάι Μπάμπα, 85 ετών που λατρεύεται από περίπου 10 εκατομμύρια πιστούς σε όλο τον κόσμο, νοσηλεύεται για καρδιακά προβλήματα, νεφρική ανεπάρκεια και πνευμονική συμφόρηση.

"Ο ίδιος έχει πει ότι θα ζήσει μέχρι τα 96. Δεν μπορεί να κάνει λάθος", διαβεβαίωσε ενας 43χρονος εθελοντής σε μία από τις πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις του Μπάμπα.

Οι οπαδοί του Σάι Μπάμπα πιστεύουν ότι ο γκουρού έχει υπερφυσικές ικανότητες, όπως να γιατρεύει ασθένειες σε τελικό στάδιο και να θυμάται τις προηγούμενες ζωές του.

Ανάμεσα στους οπαδούς του είναι και πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι της Ινδίας, ενώ ο αριθμός των πιστών του εκτιμάται στα 10 εκατομμύρια σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ο Σάι Μπάμπα ισχυρίζεται ότι είναι η μετενσάρκωση του Σάι Μπάμπα ντε Σίρντι, ενός αγίου των ινδουιστών που πέθανε το 1918.

Πάντως, σύμφωνα με τους γιατρούς η καταστάση της υγείας του τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook