Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κόβουν 1.000 ευρώ από κάθε βουλευτή στην Ιταλία

Σε ότι αφορά την επόμενη τριετία, επίσης, δεν πρόκειται να εγκριθούν νέες αυξήσεις σε μισθούς και επιδόματα.

Η προεδρία της ιταλικής βουλής, ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες των περικοπών των μηνιαίων απολαβών των βουλευτών, για την επόμενη τριετία.

Πιο συγκεκριμένα, περικόπτονται πεντακόσια ευρώ από το επίδομα για τα έξοδα διαμονής, και άλλα πεντακόσια, σε μηνιαία, πάντα, βάση, από το κονδύλι που χρησιμοποιείται “για την κάλυψη των εξόδων που απαιτούνται για τη διατήρηση της συνεχούς επαφής με τους ψηφοφόρους”.

Οι περικοπές, σχετίζονται με τα έκτακτα οικονομικά μέτρα για την περίοδο 2011/ 2013, που εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Όπως τονίζουν, όμως, οι σχολιαστές, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να μειωθεί το τελικό ποσό της σύνταξης των Ιταλών βουλευτών. Υπενθυμίζεται, ότι συνυπολογίζοντας τα διάφορα επιδόματα και αποζημιώσεις, ο κάθε βουλευτής, λαμβάνει, συνολικά, σχεδόν δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ το μήνα.

Η προεδρία της βουλής αποφάσισε και την περικοπή των μισθών των υπαλλήλων της. Όσοι λαμβάνουν, σε ετήσια βάση, μισθό που δεν ξεπερνά τις εκατόν πενήντα χιλιάδες ευρώ, θα “χάσουν” το 5% του εισοδήματος. Όταν ο μισθός, ξεπερνά το συγκεκριμένο όριο, οι υπάλληλοι θα πρέπει να δεχθούν περικοπή της τάξης του 10%. Συνολικά, με τις μειώσεις αυτές, υπολογίζεται ότι η βουλή της Ρώμης, πρόκειται να εξοικονομήσει εξήντα εκατομμύρια ευρώ, μέχρι και το 2013. Και σε ότι αφορά τη γερουσία, αναμένεται να υιοθετηθούν ανάλογες περικοπές, εντός των επόμενων ημερών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε